Ταξί: Μεγάλη μείωση κατά 25% στην τιμή του φυσικού αερίου κίνησης


Σημαντική στήριξη του εισοδήματος για τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί που κινούνται με φυσικό αέριο, αποτελεί η απόφαση της ΔΕΠΑ Εμπορίας να προχωρήσει σε γενναία μείωση της τιμής του φυσικού αερίου κίνησης Fisikon από 1,75€ στο 1,30 € ανά κιλό, από την Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Η ποσοστιαία μείωση της τιμής του φυσικού αερίου κίνησης κατά 25% από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές στους κόμβους αναφοράς, συνεπάγεται μεγάλη εξοικονόμηση κόστους καυσίμων της τάξης των 1.500 έως 2.000 ευρώ για όλους τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Ο συνολικός στόλος οχημάτων ταξί που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως καύσιμο στη χώρα μας ανέρχεται σε 3.000. Βάσει αυτού, ο αριθμός των ωφελούμενων επαγγελματιών οδηγών φθάνει ή και ξεπερνά τους 5.000, δεδομένου ότι τουλάχιστον το 80% των ταξί εξυπηρετούν δύο βάρδιες.

Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια μιας σειράς παρεμβάσεων τγια τη μέγιστη στήριξη οικιακών καταναλωτών και επαγγελματιών, απέναντι στο διεθνές ράλι τιμών στην ενέργεια.

Σε ότι αφορά τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, τα καύσιμα αποτελούν σημαντικό κομμάτι των λειτουργικών εξόδων και κατά συνέπεια η μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου συνιστά ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματος τους. Τα ταξί μάλιστα που κινούνται με φυσικό αέριο είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνοντας την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στις πόλεις, καθώς εκπέμπουν λιγότερους ρύπους έναντι αυτών που χρησιμοποιούν ντίζελ.

Συγκεκριμένα, σε βάθος πενταετίας ένα ταξί που κινείται με φυσικό αέριο, παράγει έως και 6 τόνους διοξειδίου του άνθρακα λιγότερο σε σύγκριση με ένα ντιζελοκίνητο ταξί.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ