Ιαπωνία: Η ανοσία της αγέλης της χώρας για την COVID-19 πλησιάζει το 90%


Ιαπωνία: Η ανοσία της αγέλης του κορωνοϊού στην Ιαπωνία θα μειωθεί πιθανότατα σε λίγους μήνες, σύμφωνα με μελέτη. Η ανοσία του πληθυσμού της Ιαπωνίας σε επίπεδο πληθυσμού στην COVID-19 έχει φτάσει περίπου στο 90% σε μεγάλες πληθυσμιακές περιοχές μετά από ένα πρόσφατο κύμα Omicron, αν και αυτό το επίπεδο προστασίας είναι πιθανό να μειωθεί σε λίγους μήνες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Αυτό το επίπεδο της λεγόμενης “ανοσίας της αγέλης” αντικατοπτρίζει τη μερική προστασία που παρέχεται τόσο από τη φυσική μόλυνση όσο και από τον εμβολιασμό, σύμφωνα με το Ίδρυμα Πολιτικών Ερευνών του Τόκιο, το οποίο υπολόγισε τα επίπεδα για 12 από τους πιο πυκνοκατοικημένους νομούς της Ιαπωνίας.

Οι άνθρωποι στο Τόκιο, την Οσάκα και τον νότιο νομό Οκινάουα απέκτησαν το μεγαλύτερο μέρος της ανοσίας τους μέσω της μετάδοσης εν μέσω υψηλών αριθμών κρουσμάτων στις περιοχές αυτές, ιδίως κατά τη διάρκεια ενός έβδομου κύματος μολύνσεων που κορυφώθηκε τον περασμένο μήνα, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Περίπου το 65% του πληθυσμού της Ιαπωνίας έχει κάνει τουλάχιστον μία αναμνηστική ένεση με το εμβόλιο COVID, σε σύγκριση με περίπου 33% στις Ηνωμένες Πολιτείες, με βάση κυβερνητικά στοιχεία.

Η Ιαπωνία άρχισε την περασμένη εβδομάδα να διανέμει αναμνηστικά εμβόλια που έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν το στέλεχος Omicron του ιού.

Η Ιαπωνία απαιτεί επί του παρόντος ένα διάστημα πέντε μηνών για τα αναμνηστικά εμβόλια, αν και αυτό μπορεί να είναι πολύ μεγάλο για να προσφέρει προστασία στους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες ομάδες σε περίπτωση που ένα προβλεπόμενο όγδοο κύμα εμφανιστεί προς το τέλος του έτους, έγραψαν οι ερευνητές.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ