Αλεξανδρούπολη: Στα δικαστήρια οι γονείς με τη νονά – Γιατί αρνείται να τους δώσει πίσω το παιδί


Ο δικηγόρος των γονιών Βασίλης Βαλιάνος μίλησε για το περιστατικό και τις νέες εξελίξεις. Τι ισχυρίζονται οι δύο πλευρές.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό καλείται να αντιμετωπίσει η Δικαιοσύνη στην Αλεξανδρούπολη, που αφορά στη διαμάχη ενός ζευγαριού με τη νονά του παιδιού τους, η οποία αρνείται να τους το δώσει πίσω.

Ο δικηγόρος των γονιών Βασίλης Βαλιάνος μίλησε στο MEGA για το περιστατικό και τις νέες εξελίξεις. Συγκεκριμένα, οι γονείς του παιδιού υποστηρίζουν πως η νονά εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη τους προς αυτήν όταν της έδωσαν να φροντίζει το παιδί, ενώ η ίδια τους κατηγορεί για παραμέληση και με αφορμή αυτό προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και κέρδισε την επιμέλεια του παιδιού.

Μάλιστα, η 75χρονη νονά και η 52χρονη κόρη της ισχυρίζονται επίσης πως έχουν την επιμέλεια του παιδιού από το 2006, όταν το παιδί ήταν ενός έτους και όχι τα τελευταία 2 χρόνια όπως ισχυρίζονται οι γονείς.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, «είναι μία περίεργη ιστορία. Είχαμε δυο φιλικές οικογένειες οι οποίες μετά την φιλία τους γίνανε και κουμπάροι, και μάλιστα 3 φορές. Το 2016 η εντολέας μου γέννησε το 4ο παιδάκι της, το παιδάκι που είμαστε σε αντιδικία. Στο τέλος του 2016, η μητέρα έμεινε έγκυος στο 5ο παιδάκι και ήταν μία δύσκολη εγκυμοσύνη. Η φίλη και νονά του 4ου παιδιού προθυμοποιήθηκε να τους κρατήσει το παιδάκι και εκείνοι το δέχθηκαν».

«Γεννήθηκε το 5ο παιδάκι, ανάρρωσε η μητέρα και έμεναν απέναντι και οι εντολείς μου και οι αντίδικοι. Το παιδάκι πηγαινοερχόταν, πήγαινε 4 μέρες στην οικογένειά του και 3 μέρες στη νονά. Το 2020 που ο πατέρας της μικρής πήρε μετάθεση ζήτησαν το παιδί για να φύγουν οικογενειακώς για την Καρδίτσα. Μετά ξεκίνησε μία περίεργη ιστορία από την άλλη πλευρά, να το κρατήσουν το παιδί, ότι έχει συνηθίσει. Κάποια στιγμή ο πατέρας του παιδιού λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από το Πρωτοδικείο της Αλεξανδρούπολης και του λένε ότι πρέπει να παρουσιαστεί για να συζητήσουν μία αίτηση, σύμφωνα με την οποία η πλευρά της νονάς και συγκεκριμένα η κόρη της νονάς, κατέθεσε αίτηση για προσωρινή επιμέλεια της μικρής εν αγνοία των γονιών», συμπλήρωσε.

«Πήγε και έκανε αίτηση και είπε ότι θέλει να αναλάβει προσωρινά την επιμέλεια του παιδιού λέγοντας ότι οι γονείς του είναι ακατάλληλοι. Ισχυρίστηκαν επίσης, κάποια επιβαρυντικά στοιχεία για την οικογένεια, τα οποία με στοιχεία που προσκομίσαμε δεν συντρέχει τέτοιος λόγος. Όταν πήγαν οι αντίδικοι και δήλωσαν αυτό το πράγμα, το δικαστήριο τους πίστεψε και έδωσε την προσωπική επιμέλεια, ενώ την οικογενειακή μέριμνα την είχαν οι γονείς», τόνισε ο κ. Βαλιάνος.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος είπε πως «δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα από την πλευρά των εντολέων μου. Την περασμένη εβδομάδα και αφού το δικαστήριο είχε δώσει την προσωρινή επιμέλεια της μικρής στην νονά, και έχοντας οι αντίδικοι δύο αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων οι οποίες δεν εξετάστηκαν από τη διαδικασία της κύριας αγωγής. Έχοντας αυτές τις δυο αποφάσεις θέλησε να κάνει αίτηση υιοθεσίας. Εμείς ουδέποτε το δεχθήκαμε αυτό».

«Οι γονείς είχαν πάει σε δικηγόρο και δέχθηκαν λάθος συμβουλές. Από την αρχή ο πατέρας έπρεπε να έχει πάει να πάρει το παιδί του και να τέλειωνε η ιστορία. Είναι μία παράλογη ιστορία», κατέληξε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ