TikTok: Αντιμετωπίζει μεγάλο πρόστιμο από το Ηνωμένο Βασίλειο για το κενό προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών


TikTok: Η Βρετανία προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο στην TikTok ύψους 27 εκατομμυρίων λιρών (29 εκατομμυρίων δολαρίων) για πιθανή αποτυχία στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στην κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογή βίντεο. Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών δήλωσε ότι η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης “ενδέχεται να έχει επεξεργαστεί τα δεδομένα παιδιών ηλικίας κάτω των 13 ετών χωρίς την κατάλληλη γονική συγκατάθεση”.

Η ICO διαπίστωσε επίσης ότι η πλατφόρμα βίντεο μικρής διάρκειας ενδέχεται να “απέτυχε να παράσχει τις κατάλληλες πληροφορίες στους χρήστες της με συνοπτικό, διαφανή και εύκολα κατανοητό τρόπο”.

Η εποπτική αρχή έχει επιδώσει στον όμιλο ειδοποίηση πρόθεσης – η οποία είναι ένα νομικό έγγραφο που προηγείται ενός πιθανού προστίμου – σχετικά με την πιθανή παραβίαση της βρετανικής νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων.

“Όλοι θέλουμε τα παιδιά να μπορούν να μαθαίνουν και να βιώνουν τον ψηφιακό κόσμο, αλλά με την κατάλληλη προστασία της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων”, δήλωσε ο Επίτροπος Πληροφοριών Τζον Έντουαρντς.

“Οι εταιρείες που παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες έχουν νομική υποχρέωση να θέτουν σε εφαρμογή αυτές τις προστασίες, αλλά η προσωρινή μας άποψη είναι ότι η TikTok δεν ανταποκρίθηκε στην απαίτηση αυτή”.

Σε απάντηση, η TikTok δήλωσε ότι διαφωνεί με τις προσωρινές απόψεις του Γραφείου του Επιτρόπου Πληροφοριών ICO και τόνισε ότι δεν έχουν εξαχθεί οριστικά συμπεράσματα.

“Αν και σεβόμαστε τον ρόλο του Γραφείου του Επιτρόπου Πληροφοριών ICO στη διασφάλιση της ιδιωτικής ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαφωνούμε με τις προσωρινές απόψεις που διατυπώθηκαν και σκοπεύουμε να απαντήσουμε επίσημα στο Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών ICO εν ευθέτω χρόνω”, ανέφερε η TikTok σε δήλωσή της.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ