ΗΠΑ FDA: Η προειδοποίηση του Οργανισμού για την πρόκληση NyQuil με κοτόπουλο του TikTok έχει αυξήσει το ενδιαφέρον

ΗΠΑ FDA: Η προειδοποίηση του FDA σχετικά με την τάση NyQuil με κοτόπουλο φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα 7.000 αναζητήσεις για αυτό στο TikTok, σε αντίθεση με μόλις πέντε μια ημέρα πριν από τη δήλωση Μια δήλωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ζητώντας από τους ανθρώπους να σταματήσουν να συνδυάζουν το NyQuil με κοτόπουλο μετά από μια πρόκληση «Νυσταγμένο Κοτόπουλο» “Sleepy Chicken” που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα, μπορεί να έχει αυξήσει ακούσια το ενδιαφέρον για την τάση αυτή.

Υπήρχαν λιγότερες από πέντε αναζητήσεις για περιεχόμενο NyQuil με κοτόπουλο στο TikTok μια ημέρα πριν από τη δήλωση της 15ης Σεπτεμβρίου από τον FDA, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στο Fox News Digital από την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης.

Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί περίπου 7.000 αναζητήσεις.

“Το περιεχόμενο που προωθεί επικίνδυνες συμπεριφορές δεν έχει θέση στο TikTok. Αυτό δεν είναι τάση στην πλατφόρμα μας, αλλά θα αφαιρέσουμε το περιεχόμενο αν βρεθεί και αποθαρρύνουμε έντονα οποιονδήποτε από το να συμμετέχει σε συμπεριφορές που μπορεί να είναι επιβλαβείς για τον εαυτό του ή για άλλους”, δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok στο Fox News Digital σε δήλωσή του.

Το νυχτερινό φάρμακο για το κρυολόγημα και το ωμό κοτόπουλο έχουν συνδυαστεί σε μια περίεργη τάση “Sleepy Chicken” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι αυτό δεν πρέπει να γίνεται γιατί είναι επικίνδυνο να μαγειρεύονται φάρμακα μέσα σε τρόφιμα.

Σε μια ενημέρωση των καταναλωτών, ο FDA ανέφερε την ασυνήθιστη τάση ως παράδειγμα κατάχρησης φαρμάκων που χορηγούνται χωρίς συνταγή.

“Μια πρόσφατη πρόκληση βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μαγειρέψουν κοτόπουλο στο NyQuil (ακεταμινοφαίνη, δεξτρομεθορφάνη και δοξυλαμίνη) ή σε άλλο παρόμοιο  Μη Συνταγογραφούμενο Φάρμακο OTC για τον βήχα και το κρυολόγημα, πιθανώς για να το φάνε”, έγραψε ο FDA.

“Η πρόκληση ακούγεται ανόητη και μη ορεκτική – και είναι”.

Ο Οργανισμός προειδοποίησε ότι το μαγείρεμα του κοτόπουλου στο νυχτερινό φάρμακο για τον βήχα θα μπορούσε να προκαλέσει ηπατική βλάβη και μυϊκή διάσπαση.

“Μέσω της συνήθους επιτήρησης της ασφάλειας των φαρμάκων, ο FDA παρατήρησε τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προωθούν την επικίνδυνη κατάχρηση φαρμάκων.

Σε απάντηση αυτών των παρατηρήσεων, ο FDA ετοίμασε μια ενημέρωση των καταναλωτών”, δήλωσε εκπρόσωπος του FDA σε δήλωσή του στο Fox News. “Η ανακοίνωση ενημερώνει τους επαγγελματίες υγείας και τους καταναλωτές (συμπεριλαμβανομένων των γονέων) για αυτή την ανησυχία ασφάλειας, ώστε να διευκολύνει την παρακολούθηση, τη διαχείρισή της και, ελπίζουμε, τη μείωση του κινδύνου.

Για τον σκοπό αυτό, η Ενημέρωση των καταναλωτών επικοινωνεί προληπτικά πώς να διατηρούν τα παιδιά ασφαλή και να αποτρέπουν δυνητικά επιβλαβείς τάσεις, ενώ η ενημέρωση περιλαμβάνει οδηγίες για την ασφαλή αποθήκευση και χρήση των φαρμάκων που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή”.

Το hashtag #SleepyChicken στο TikTok έχει 1,2 εκατομμύρια προβολές και έχει επισημανθεί με trending βίντεο αντίδρασης στα οποία οι χρήστες μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με το μαγειρεμένο με φάρμακα πιάτο – πολλά από τα οποία έχουν εκφράσει σοκ και αηδία.

Η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι δεν βλέπει την πρόκληση κοτόπουλου NyQuil ως τάση στην πλατφόρμα της και από τότε έχει κατευθύνει τα αποτελέσματα αναζήτησης για το θέμα σε μια σελίδα με οδηγίες της κοινότητας για να αποθαρρύνει μια τέτοια συμπεριφορά.

Ο FDA αναγνώρισε ότι η ιογενής “πρόκληση Benadryl Challenge” του 2020 -στην οποία οι άνθρωποι κατανάλωναν υψηλές ποσότητες αλλεργικού φαρμάκου (διφαινυδραμίνη) για να προκαλέσουν παραισθήσεις- οδήγησε σε νοσηλείες και θάνατο, παρόλο που ο Οργανισμός προειδοποίησε το κοινό να μην συμμετέχει.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ