ΔΕΗ: 325.000 εντολές για διακοπές ρεύματος από την αρχή της χρονιάς –


Οι εντολές διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά ξεπέρασαν πανελλαδικά τις 325.000 το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022

Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 325.000 εντολές για διακοπές ρεύματος εξαιτίας της αδυναμίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης, παρουσίασε τα στοιχεία στο Newsbomb.gr, εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός των εντολών για διακοπές ρεύματος θα ξεπεράσει τις 400.000.

«Από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί πάνω από 325.000 εντολές για διακοπές ρεύματος. Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτές έχουν ρυθμιστεί και πολλοί που τους έχουν κόψει το ρεύμα έχουν κάνει διακανονισμούς».

Μάλιστα, ο κος Μανιάτης επεσήμανε ότι με την επιδότηση δεν κατάφερε κάτι η κυβέρνηση, διότι μέχρι «πέρυσι το ρεύμα που πληρώναμε 100 ευρώ, φέτος με την ίδια κατανάλωση στις κιλοβατώρες, αλλά με τις αυξήσεις θα κληθούμε να πληρώσουμε από 200 έως 250 ευρώ. Είναι 2 με 2μιση φορές επάνω. Έχουμε μια πληθωριστική κατά την οποία έχουν αυξηθεί όλα 20%».

Ποιες ώρες θα γίνονται διακοπές ρεύματος – Το σχέδιο της Κομισιόν

Η ενεργειακή κρίση πυροδοτεί την αύξηση του πληθωρισμού σε επίπεδα ρεκόρ και αναγκάζει τις βιομηχανίες να σταματήσουν τις γραμμές παραγωγής τους, αλλά και τους πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας ενόψει ενός πάρα πολύ δύσκολου χειμώνα.

Aκολουθώντας τον δεσμευτικό κανονισμό της Κομισιόν, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε υποχρεωτική μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% τις ώρες αιχμής, μετά την 1η Νοεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι τις ώρες αιχμής κατά τη χειμερινή περίοδο θα έχουμε περικοπές ενέργειας. Σύμφωνα με την επεξεργασία των ιστορικών στοιχείων οι ώρες αιχμής είναι κοντά στη δύση του ηλίου, 6-9 ή 7-10 το βράδυ. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η ζώνη των περικοπών φορτίων να επεκταθεί και τις πρωινές ώρες το διάστημα 9 με 10.

Αν υπολογίσουμε και έναν πρόσθετο ενδεικτικό και μη δεσμευτικό στόχο που θέλει μείωση της κατανάλωσης κατά 10%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, μέχρι τον Μάρτιο του 2023, θα είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των τιμών και θα οδηγούσε και σε μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή κατά 3,8%.

Η συνδρομή των νοικοκυριών στον στόχο εξοικονόμησης θα επιδιωχθεί μέσω κινήτρων και συγκεκριμένα αυξημένης επιδότησης του λογαριασμού ρεύματος όταν περιορίζουν την κατανάλωση κατά 15% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Σχετικές ειδήσεις:

ΔΕΔΔΗΕ: Πού και πότε θα γίνουν διακοπές ρεύματος σήμερα Κυριακή (2/10)

Κρήτη: Έκοψαν το ρεύμα σε μητέρα με δίδυμα στις Πατέλες

Στους καταναλωτές θα περάσει το «χαράτσι» των 10 ευρώ που επιβλήθηκε στους ηλεκτροπαραγωγούς


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ