Πισπιρίγκου: Πότε βγαίνει το βούλευμα για την Τζωρτζίνα-Τι συμβαίνει με την υπόθεση Μαλένας-Ίριδας


Μια ανάσα από την έκδοση βουλεύματος για την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου

Μετά την απάντηση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου στο αίτημα του συνηγόρου της 33χρονης για συνένωση των δικογραφιών που αφορούν στις δολοφονίες των τριών παιδιών της, η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση παραπεμπτικού ή απαλλακτικού βουλεύματος έχει ξεκινήσει.

Αν και η δικογραφία βρισκόταν στα χέρια του δικαστικού συμβουλίου μετά την κατάθεση της πρότασης του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, το αίτημα για συνένωση της δικογραφία της Τζωρτζίνας με εκείνη που αφορά στη Μαλένα και την Ίριδα «πάγωσε» τη διαδικασία.

Ωστόσο, εφόσον οι δικαστές έκριναν ότι η συνένωση των δικογραφιών δεν θα συνεισέφερε κάτι στην όλη διαδικασία, αφού και οι δύο υποθέσεις βρίσκονται σε διαφορετικό δικονομικό στάδιο, πλέον είναι θέμα ημερών η έκδοση βουλεύματος που θα κρίνει το εάν θα οδηγηθεί σε δίκη για την υπόθεση της πρωτότοκης κόρης της.

Πάντως, η εισαγγελική πρόταση του κ. Νούλη ήταν «φωτιά» σε βάρος της 33χρονης, για την οποία ζήτησε την παραπομπή της σε δίκη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Ο εισαγγελικός λειτουργός περιέγραψε λεπτομερώς κάθε κίνηση της κατηγορούμενης, καταλήγοντας ότι χορήγησε μέσω γαστροστομίας, κεταμίνη στο παιδί της, με στόχο να εκδικηθεί το σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη.

«Η απόλυτη βεβαιότητα θανάτωσης του παιδιού από την κατηγορουμένη εντός του νοσοκομείου με τη χρήση της δηλητηριώδους κεταμίνης προκύπτει ανενδοίαστα από το γεγονός ότι αυτή ήταν η μόνη που ήταν δίπλα στο παιδί κατά το χρόνο που υπέστη τη μοιραία καρδιακή ανακοπή. Πέραν της αρχικής εύλογης αδυναμίας επιστημονικής ερμηνείας των αιτίων της εκδημίας του [η οποία λύθηκε μετά τη διακρίβωση τους από τις τοξικολογικές εξετάσεις] η απόλυτη βεβαιότητα θανάτωσης του παιδιού από την κατηγορουμένη επιρρωνύεται περαιτέρω από το ότι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του εκεί όπου φονεύθηκε ουδέποτε του χορηγήθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό κανένα σκεύασμα που να περιέχει την εν λόγω δραστική ουσία, σε καμία μορφή, καθόσον: α] ουδέποτε συνταγογραφήθηκε στη μικρή ασθενή κεταμίνη β] ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου η εν λόγω ουσία γ] δεν υπάρχει καν στο απόθεμα της κλινικής, καθόσον πρόκειται για φάρμακο που δε χρησιμοποιείται από παιδιάτρους και, κατά το θεραπευτικό πρωτόκολλο της ΜΕΘ του νοσοκομείου, δε γίνεται χρήση της ως κατασταλτικό φάρμακο πρώτης επιλογής δ] από το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν έχει εκτελεστεί καμία συνταγή με τη συγκεκριμένη ουσία στο όνομα του θύματος, όσο νοσηλευόταν εκεί και ε] κατά τις προσπάθειες ανάνηψης και κατά τη διασωλήνωσή του δεν έγινε χρήση της, καθώς το παιδί δεν πληρούσε καμία ένδειξη χορήγησης οποιουδήποτε κατασταλτικού φαρμάκου» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μαλένα – Ίριδα

Την ίδια ώρα, η απόρριψη του αιτήματος συνένωσης «ξεπάγωσε» και την ανάκριση που διεξάγει η 35η τακτική ανακρίτρια. Η δικαστική λειτουργός το τελευταίο διάστημα έχει εξετάσει αρκετούς μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους γιατροί, νοσηλευτές αλλά και ο πατέρας των τριών κοριτσιών Μάνος Δασκαλάκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί για πολλοστή φορά να περάσει το κατώφλι των δικαστηρίων της Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Πάντως σε περίπτωση που εκδοθεί βούλευμα για παραπομπή της σε δίκη και γι’ αυτή την υπόθεση, θα πραγματοποιηθούν δυο διαφορετικές δίκες, αφού οι δικογραφίες δεν συνενώθηκαν.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ