Παγκόσμιος τρόμος: Εγκατέλειψε τη θέση στην Αρκτική το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod


Σε συναγερμό έχει τεθεί το ΝΑΤΟ, καθώς το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο έχει πλέον εγκαταλείψει τη βάση του προς άγνωστη κατεύθυνση

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ καθώς το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod, έχει εγκαταλείψει τη βάση του στον Αρκτικό κύκλο και κατά πάσα πιθανότητα -σύμφωνα με τις δυτικές εκτιμήσεις- κατευθύνεται στα ύδατα της θάλασσας του Κάρα.

Στις τάξεις της συμμαχίας υπάρχει ανησυχία, καθώς δεν αποκλείεται το υποβρύχιο να παίξει σημαντικό ρόλο στα σχέδια του Πούτιν, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ είναι ότι το πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας ίσως προχωρήσει στη δοκιμή της υπερτορπίλης «Ποσειδώνας», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η προειδοποιητική σημείωση της Συμμαχίας, που επικαλείται η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η τορπίλη «Ποσειδώνας» είναι ικανή να διανύσει μεγάλες αποστάσεις προτού βρει τον στόχο της και δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη ικανή να δημιουργήσει «πυρηνικό τσουνάμι» που θα μπορούσε να πνίξει με κύματα ραδιενέργειας παράκτιες πόλεις.

Το ρωσικό Belgorod διαθέτει μίνι-υποβρύχια σχεδιασμένα να πραγματοποιούν και επιθέσεις σε υποβρύχιες υποδομές. Παρόλα αυτά η εμπλοκή του συγκεκριμένου υποβρυχίου στον Nord Stream θεωρείται αμφίβολη καθώς το μήκους 180 μέτρων σκαρί του είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην εντοπιστεί κατά την είσοδό του στην Βαλτική Θάλασσα.

Στην προειδοποιητική επιστολή του ΝΑΤΟ, προς τους συμμάχους, η οποία είναι άγνωστο πότε ακριβώς εστάλη, ισχυρίζεται ότι το υποβρύχιο εξακολουθεί μέχρι στιγμής να επιχειρεί στην Αρκτική. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα το υποβρύχιο Belgorod βρίσκεται σε λειτουργία από τον Ιούλιο. Η υπερτορπίλη «Ποσειδώνας» ήταν ένα από τα τέσσερα όπλα νέας γενιάς που ανακοίνωσε ο Πούτιν το 2018 και πιστεύεται ότι είναι επιχειρησιακό.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, είναι ικανό να ταξιδέψει έως και 9.500 χιλιόμετρα υποβρυχίως πριν πυροδοτήσει μια πυρηνική κεφαλή με δύναμη δύο μεγατόνων, ισχύς μεγαλύτερη από τη βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα κατά 130 φορές.

Η συγκεκριμένη πυρηνική κεφαλή δεν δοκιμάστηκε ποτέ λόγω των διεθνών απαγορεύσεων για τη δοκιμή πυρηνικών όπλων. Η παραβίαση αυτών των συμφωνιών με τη δοκιμή του «Ποσειδώνα» -ακόμη και στα απομακρυσμένα νερά της Αρκτικής- θα ήταν μια εξαιρετικά προκλητική κίνηση από τη Ρωσία.

Σχετικές ειδήσεις:

Προειδοποίηση πρώην διοικητή CIA: Αν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά ΗΠΑ – ΝΑΤΟ θα τον καταστρέψουν

Ρωσία: Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ δηλώνει ότι θα στείλει τρεις έφηβους γιους του στον πόλεμο

Πεσκόφ: «Στη χρήση πυρηνικών δεν πρέπει να λειτουργεί το συναίσθημα»


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ