Καρδιά: Τα άτομα καρδιακές παθήσεις νιώθουν ανασφάλεια στον συνδυασμό τροφίμων που επιλέγουν


Πολλοί Αμερικανοί με καρδιακές παθήσεις έχουν επίσης περιορισμένη πρόσβαση σε τρόφιμα και αυτός ο επικίνδυνος συνδυασμός αυξάνεται ραγδαία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. «Η επισιτιστική ανασφάλεια είναι ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των ατόμων με καρδιαγγειακή νόσο και βλέπουμε ότι αυτό το ζήτημα γίνεται ακόμη πιο διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ Έρικ Μπραντ, eίναι καρδιολόγος στο Καρδιαγγειακό Κέντρο Υγείας Frankel του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Έρευνα για άτομα με καρδιακές παθήσεις

Περίπου το 38% των ανθρώπων που πάσχουν από καρδιακές παθήσεις δεν είχαν τακτική πρόσβαση σε τρόφιμα το 2017-2018, ανακάλυψαν οι ερευνητές κατά την ανάλυση δεδομένων από την Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής. Αυτή η έρευνα περιελάμβανε 312 εκατομμύρια ενήλικες Αμερικανούς. Όταν οι ερευνητές εξέτασαν την επισιτιστική ανασφάλεια και τις καρδιακές παθήσεις από 20 χρόνια πριν, διαπίστωσαν ότι ο αριθμός ήταν πολύ χαμηλότερος, λίγο πάνω από το 16%. “Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση εδώ. Τα άτομα που είναι επισιτιστικά ανασφαλή μπορεί να έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και το αντίστροφο”, δήλωσε ο Brandt σε δελτίο τύπου του Michigan Health.

«Όταν κάποιος αποκτά καρδιακή νόσο, επηρεάζει τον κίνδυνο ανάπτυξης κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων που θα μπορούσαν να μειώσουν την πρόσβαση σε επαρκή και ποιοτική τροφή», εξήγησε. «Η επισιτιστική ανασφάλεια μπορεί συχνά να εμφανιστεί με άλλους κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες της υγείας, όπως η κακή πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς ή η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, γεγονός που εντείνει περαιτέρω αυτή τη σχέση». Οι συνθήκες ήταν πιο τρομακτικές για τους μαύρους και τους ισπανόφωνους ενήλικες, οι οποίοι ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι πεινούσαν. Από το 2011, το 24% των Ισπανόφωνων ενηλίκων και το 18% των Μαύρων ενηλίκων είχαν έλλειψη τροφής, σύμφωνα με τη μελέτη. Αυτό σε σύγκριση με το 8% των ενηλίκων της Ασίας και το 13% των λευκών ενηλίκων. Επιπλέον, οι ενήλικες που πάσχουν από καρδιοπάθεια έχουν περισσότερες από δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν άδεια ντουλάπια σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν, είπαν οι συγγραφείς. Και η διατροφή συμβάλλει στον θάνατο από καρδιακές παθήσεις.

«Η επισιτιστική ανασφάλεια έχει τη δυνατότητα να επιδεινώσει τις υπάρχουσες φυλετικές και εθνοτικές ανισότητες στην υγεία», είπε ο Brandt. “Αλλά υπάρχει επίσης μια δημόσια συνειδητοποίηση εδώ ότι οι διαφορές στα καρδιαγγειακά αποτελέσματα μεταξύ φυλών και εθνοτήτων δεν σχετίζονται με τη φυλετική ή εθνική καταγωγή ενός ατόμου, μάλλον με την κοινωνική εμπειρία ενός ατόμου.” Τα άτομα που δεν έχουν αρκετό φαγητό είναι πιο πιθανό να αγχωθούν και να μην λαμβάνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη θεραπεία παραγόντων κινδύνου, όπως ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση, σημείωσαν οι ερευνητές. Οι κλινικοί γιατροί και τα συστήματα υγείας πρέπει να χρησιμοποιούν επικυρωμένες τεχνικές προσυμπτωματικού ελέγχου για την αξιολόγηση των προβλημάτων πείνας μεταξύ των ασθενών, είπαν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ