Βασιλικός βιογράφος κατά Χάρι: «Δυστυχής» όπως ο Εδουάρδος που άφησε τον θρόνο για τη Ουάλις Σίμπσον


Έληξε – όπως όλα δείχνουν – η περίοδος χάριτος στον πρίγκιπα Χάρι μετά την λήξη του βασιλικού πένθους και τα φιλοβασιλικά βρετανικά ΜΜΕ συνεχίζουν τον… πόλεμο κατά του δούκα και της δούκισσα του Σάσσεξ – Σε ομιλία του, που δημοσιεύθηκε στην Daily Mail, ο βασιλικός βιογράφος χαρακτηρίζει τον πρίγκιπα Χάρι «δυστυχή» και τον συγκρίνει με τον πρόγονό του Εδουάρδο Η που απαρνήθηκε τον θρόνο για τα μάτια της Αμερικάνας Ουάλις Σίμπσον

Ένας γνωστός στη Βρετανία βασιλικός βιογράφος, ισχυρίζεται – ούτε λίγο ούτε πολύ – ότι ο πρίγκιπας Χάρι φαίνεται τόσο «δυστυχής» όσο ο Εδουάρδος Η’ μετά τη παραίτηση του από τα βασιλικά καθήκοντα μαζί με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.

Ο Ούγκο Βίκερς, ο οποίος έχει γράψει βιβλία για τον Δούκα του Κεντ και τη Βασίλισσα Ελισάβετ σε ομιλία του που φιλοξενεί η Daily Mail, ισχυρίζεται ότι τόσο ο Χάρι όσο και ο Εδουάρδος Η’ «φαίνονταν να εκπέμπουν θλίψη» μετά τη διακοπή των δεσμών τους με τη βασιλική οικογένεια.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα το 2020 σε μια υποτιθέμενη προσπάθεια να αποφύγουν τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και τις πιέσεις που συνδέονται με το να είναι εργαζόμενοι βασιλικοί», ανέφερε ο Ούγκο Βίκερς.

Και πρόσθεσε: «Ομοίως, ο Δούκας του Ουίνδσορ, ο οποίος ήταν προηγουμένως βασιλιάς της Αγγλίας, παραιτήθηκε από τον θρόνο το 1936 για να παντρευτεί την Αμερικανίδα διαζευγμένη Ουόλις Σίμπσον – ένας γάμο που προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο την εποχή εκείνη.

Capture.jpg
Ο Εδουάρδος με την Ουόλις Σίμπσον έχουν πολλές φορές συγκριθεί με τους Σάσσεξ.

Αν και ο Εδουάρδος δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι μετάνιωσε για την παραίτησή του, ο Ούγκο Βίκερς ισχυρίζεται ότι «δεν είχε δει ποτέ κανέναν με τόσο θλιμμένα μάτια» όπως ο πρώην μονάρχης.

«Νομίζω ότι ο λόγος που η βασίλισσα είχε πάντα τόσο αστραφτερά μάτια ήταν επειδή αφιερώθηκε στο καθήκον», είπε ο κ. Βίκερς κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Χένλεϊ, ανέφεραν οι Times.

Υποστήριξε δε ότι ο Εδουάρδος «πήρε το μονοπάτι της εύκολης ευτυχίας» επιλέγοντας να παντρευτεί την Σίμπσον, αλλά «στο τέλος το καθήκον είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο».

teos-vasilias-vretanias.jpg
O Εδουάρδος με την Ουάλις Σίμπσον.

Οι δηλώσεις του κ. Βίκερς ήρθαν λίγες μέρες αφότου τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κυκλοφόρησαν την πρώτη επίσημη φωτογραφία του Βασιλιά Καρόλου Γ με τη Καμίλα όπου στο πλευρό τους στέκεται ο πρίγκιπας της Ουαλίας, ο μεγαλύτερος γιος και διάδοχός του βασιλιά και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η σύζυγός του.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ