ΗΠΑ: Σταματούν τις ταξιδιωτικές συμβουλές για τον Covid-19 στην Αμερική


Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ καταργούν τις ταξιδιωτικές συμβουλές του στο εξωτερικό για τον COVID. Ο οργανισμός εξήγησε ότι επειδή τόσες πολλές χώρες έχουν σταματήσει να παρακολουθούν τα κρούσματα COVID τους, δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει με ακρίβεια τους κινδύνους για την υγεία των ταξιδιωτών.

ΗΠΑ και ταξιδιωτικοί περιορισμοί

Στο εξής, το CDC θα δημοσιεύει ειδοποιήσεις υγείας ταξιδιού για μεμονωμένες χώρες μόνο εάν υπάρχουν ιδιαίτερες ανησυχίες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οποιαδήποτε ανησυχητική νέα παραλλαγή του COVID που θα μπορούσε να αλλάξει τις συστάσεις του CDC για αυτήν τη χώρα, δήλωσε στο CBS News η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Kristen Nordlund.

Αυτός είναι μόνο ο τελευταίος ταξιδιωτικός περιορισμός που έχει πέσει. Στις αρχές του 2020, καθώς ο ιός εξαπλωνόταν, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επέτρεψαν την είσοδο σε άτομα που είχαν βρεθεί σε καμία από περισσότερες από τρεις δωδεκάδες χώρες. Αργότερα, απαιτούσε από τους ταξιδιώτες να έχουν αρνητικό τεστ για COVID πριν πετάξουν σε αυτήν τη χώρα, αλλά αυτή η απαίτηση καταργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Για να βοηθήσουν τον τουρισμό, άλλες χώρες έχουν επίσης εγκαταλείψει τις απαιτήσεις δοκιμών και καραντίνας, επιτρέποντας την είσοδο σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, ανέφερε το CBS News.

Οι Αμερικανοί θα πρέπει να συνεχίσουν να συμβαδίζουν με τα εμβόλιά τους και να ακολουθούν τις συστάσεις του CDC για διεθνή ταξίδια, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης των συνηθισμένων προφυλάξεων, της λήψης ενισχυμένων προφυλάξεων ή της αποφυγής μη ουσιωδών ταξιδιών, ανάλογα με τον προορισμό, ανέφερε ο οργανισμός.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ