«Δράκος» του Instagram απείλησε να κάνει κακό σε 15χρονη για να του στείλει γυμνές της φωτογραφίες


Ο άγνωστος απειλούσε την ανήλικη μέσω Instagram ότι θα έκανε κακό στην ίδια και στην οικογένειά της αν δεν του έστελνε γυμνές της φωτογραφίες

Δεν έχουν τέλος οι υποθέσεις εκβιασμού κοριτσιών και νεαρών γυναικών, με γυμνές τους φωτογραφίες. Αυτή τη φορά, θύμα ήταν μια 15χρονη στη Ρόδο, η οποία δεχόταν απειλές κατά της ζωής της και μελών της οικογένειας της από άγνωστο μέσω Instagram, προκειμένου να την πιέσει να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της.

Πιο συγκεκριμένα, η 15χρονη κατήγγειλε προχθές (5/10) στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού ότι πριν από λίγες ημέρες δέχτηκε ένα αίτημα φιλίας στον λογαριασμό της στο Instagram από ένα άγνωστο σ’ αυτήν άτομο με το οποίο άρχισε να συνομιλεί.

Στην πορεία την απείλησε ότι θα έκανε κακό στην οικογένειά της αν δεν του έστελνε γυμνές της φωτογραφίες και το κορίτσι φοβήθηκε και ενέδωσε. Ακολούθως, ο «δράκος» του Instagram, που ήταν ιδιαίτερα πιεστικός, της ζητούσε να του αποστείλει κι άλλες γυμνές της φωτογραφίες απειλώντας την αυτή την φορά ότι αν δεν υπάκουε θα δημοσιοποιούσε τις φωτογραφίες που του είχε ήδη αποστείλει.

Η 15χρονη, όπως είπε στους αστυνομικούς, τον μπλόκαρε και ενημέρωσε τους γονείς της και τις αρχές.

Χθες (6/10), εξετάστηκαν αρμοδίως και οι γονείς της, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα υποβληθεί για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα παραγγελθεί η διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για να λογοδοτήσει.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ