Κίνα: Το κλείσιμο των σχολείων επιστρέφει στη χώρα καθώς αυξάνονται τα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη


Κίνα: Η Σαγκάη επιβάλλει υποχρεωτικές εξετάσεις δύο φορές την εβδομάδα για τα 25 εκατομμύρια κατοίκους της. Η Κίνα επιστρέφει στο κλείσιμο σχολείων και σε άλλα μέτρα κλειδώματος, καθώς νέα κρούσματα της COVID-19 εμφανίζονται στη Σαγκάη και σε άλλες μεγαλουπόλεις. Οι Κινέζοι πολίτες έχουν υποστεί αυστηρά μέτρα αποκλεισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, με δεκάδες εκατομμύρια να εξακολουθούν να βρίσκονται υπό αυστηρά μέτρα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η Σαγκάη, το Σενζέν και άλλες μεγάλες πόλεις αυξάνουν τις υποχρεωτικές εξετάσεις εκτός από το κλείσιμο χώρων διασκέδασης και σχολείων, ανέφερε το Reuters την Τρίτη.

Η Σαγκάη απαιτεί και από τις 16 συνοικίες της να υποβάλλονται σε υποχρεωτικές δοκιμές δύο φορές την εβδομάδα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Η πόλη έχει 25 εκατομμύρια κατοίκους.

Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων COVID στις μεγάλες πόλεις έρχεται σχεδόν ένα μήνα αφότου οι Κινέζοι πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα συνεχή προγράμματα μετεγκατάστασης του καθεστώτος για όσους ελέγχονται θετικά.

Ένας εργάτης ψεκάζει απολυμαντικό γύρω από την κλειστή αγορά ηλεκτρονικών ειδών Huaqiangbei μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού στη Σενζέν της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας στις 3 Σεπτεμβρίου 2022.

Η Κίνα έχει αποκλείσει 65 εκατομμύρια πολίτες της υπό αυστηρούς περιορισμούς για τον ιό COVID-19 και αποθαρρύνει τα εγχώρια ταξίδια κατά τη διάρκεια των επερχόμενων εθνικών εορτών.

Η Κίνα έχει αποκλείσει 65 εκατομμύρια πολίτες της υπό αυστηρούς περιορισμούς για τον ιό COVID-19 και αποθαρρύνει τα εγχώρια ταξίδια κατά τη διάρκεια των επερχόμενων εθνικών εορτών.

Οι κινεζικές αρχές μεταφέρουν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε καταυλισμούς COVID-19 στο πλαίσιο της πολιτικής “Zero COVID”, συνήθως μέσω λεωφορείων. Ένα τέτοιο λεωφορείο συνετρίβη σε ορεινό δρόμο τον Σεπτέμβριο, σκοτώνοντας 27 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 20.

Η συντριβή του λεωφορείου έγινε γρήγορα το νούμερο ένα θέμα στην κινεζική πλατφόρμα Weibo, που μοιάζει με το Twitter, προτού θαφτεί από τη λογοκρισία.

Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε την είδηση του δυστυχήματος, η οποία συγκέντρωσε 12.000 κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρ’ όλα αυτά, η λογοκρισία ξεκίνησε σύντομα λόγω των αντιδράσεων κατά της πολιτικής COVID-19 της Κίνας και το δυστύχημα αφαιρέθηκε από τη λίστα των trending topics.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει την πολιτική Zero-COVID της Κίνας ως “μη βιώσιμη”, λέγοντας ότι οι πρόσφατες παραλλαγές του ιού είναι πολύ μεταδοτικές για να επιτύχουν οι πολιτικές καραντίνας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ