Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά τη συναυλία του ΛΕΞ


Μολότοφ και πέτρες εξαπέλυσαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από το Καυταντζόγλειο στάδιο άγνωστοι με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και να σημειωθούν εκτεταμένα επεισόδια σε δρόμους της Θεσσαλονίκης

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά το τέλος της συναυλίας του Λεξ στο Καυταντζόγλειο Στάδιο την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 30.000 άτομα.

Ο χώρος γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε πεδίο πολέμου με αγνώστους να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και μολότοφ, που απάντησαν με χημικά.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από βροχή από μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν μέσα στον χώρο του Αριστοτελείου ενώ άμεση ήταν η απάντηση των ΜΑΤ που προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών αλλά και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σχεδόν ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν εστίες επεισοδίων σε διαφορετικά σημεία της πόλης, στην οδό Αγίου Δημητρίου αλλά και την Εθνικής Αμύνης, όπου άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα με φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και μέσα στο πανεπιστήμιο χωρίς να έχουν σταματήσει και στους γύρω δρόμους.

Ποικίλουν πάντως οι αντιδράσεις για την παρουσία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας έξω από την συναυλία, με πολλούς πολίτες να καταδικάζουν τη χρήση χημικών εναντίον και απλών πολιτών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ