Φτιάξε τα πιο εύκολα και αφράτα pancakes με maple syrup!


Τα pancakes δεν είναι Ελληνική συνήθεια. Μας ήρθε από το εξωτερικό και πολύ γρήγορα την αγάπησες γιατί είναι λαχταριστή (προφανώς!) αλλά πάνω από όλα εύκολη! Τόσο εύκολη που, αν συγκεντρώσεις τα υλικά σου, θα σου πάρει μόλις 5 λεπτά να τη φτιάξεις και μόλις λίγα δευτερόλεπτα να την… καταβροχθίσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Επειδή, λοιπόν, οι γιορτές είναι η τέλεια ευκαιρία για να μπεις στην κουζίνα και να ετοιμάσεις ένα homemade brunch γεμάτο αγάπη, ζητήσαμε από τον Γιώργο Τσούλη να μας πει ακριβώς πώς θα φτιάξεις τα πιο αφράτα pancakes με maple syrup ή αλλιώς σιρόπι Σφένδαμου.

Το σιρόπι σφένδαμου παράγεται από τα δέντρα σφένδαμου και μας έρχεται από το Νότιο Καναδά. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, σίγουρα το έχεις δει επάνω στο αγαπημένο σου μπουκάλι σαμπουάν αλλά θα μιλήσουμε για αυτό λίγο πιο μετά. Διάβασε πρώτα πώς θα φτιάξεις αφράτα pancakes για να τα απολαύσεις με το λαχταριστό αυτό σιρόπι.

Θα χρειαστείς

4 αυγά
600 γρ. βρώμη
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
12 γρ. σόδα
4 κ.σ. μέλι
400 ml. γάλα
8 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο και έξτρα για το τηγάνι
Maple syrup για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίξε όλα τα υλικά και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός, ανακάτεψέ τα όλα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μία ρευστή ζύμη.

Βάλε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και το άλειψέ το με λίγο βούτυρο.
Με τη βοήθεια μιας βαθιάς κουτάλας, βάλε στο τηγάνι μία κουταλιά από τη ζύμη και άφησέ τη να ψηθεί καλά. Όταν ξεκολλάει από τον πάτο του τηγανιού και έχει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα, είναι έτοιμη να την γυρίσεις και από την άλλη πλευρά. Αν νιώθεις έτοιμη για όλα δοκίμασε ένα εντυπωσιακό flip με το τηγάνι!

Μόλις το κάθε pancake είναι έτοιμο, το μεταφέρεις σε ένα πιάτο.

Σκούπισε το εσωτερικό του τηγανιού με χαρτί, ώστε να μην κολλήσουν τα επόμενα και θα επανέλαβε την ίδια διαδικασία για όλη την ποσότητα της ζύμης.

Σερβίρεις με μια γενναιόδωρη δόση maple syrup και απολαμβάνεις.

Αν δεν έχεις maple syrup ή δυσκολεύεσαι να το βρεις υπάρχει ένας ακόμη τρόπος να απολαύσεις αυτό το γλύκισμα από τον Βορρά χωρίς καν να μπεις στην κουζίνα! Βλέπεις, όπως είπαμε πιο πάνω, το σιρόπι σφένδαμου είναι το βασικό συστατικό της αγαπημένης μας σειράς περιποίησης μαλλιών Botanic Therapy Maple Healer της Garnier. Τι σχέση έχει αυτό με τη λαχτάρα σου να φας pancakes αναρωτιέσαι… Τεράστια!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ