Έρευνα: Ποιοι είναι οι λόγοι των εμβρυϊκών θανάτων τα τελευταία χρόνια;


Πέντε επιλεγμένες αιτίες θανάτου αντιπροσώπευαν το 89,8 τοις εκατό των εμβρυϊκών θανάτων σε μια περιοχή αναφοράς 41 πολιτειών και στην Περιφέρεια της Κολούμπια για το 2018 έως το 2020, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 19 Οκτωβρίου στις Εθνικές Αναφορές Ζωτικής Στατιστικής.

Αίτια εμβρυϊκών θανάτων

Η Donna L. Hoyert, Ph.D., και η Elizabeth C.W. Gregory, M.P.H., από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας στο Hyattsville, Maryland, παρουσίασαν δεδομένα για εμβρυϊκούς θανάτους που συμβαίνουν στις 20 εβδομάδες κύησης ή περισσότερο για το 2018 έως το 2020 σε μια περιοχή αναφοράς από 41 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια, στην οποία λιγότεροι από τους μισούς θανάτους αποδόθηκαν σε εμβρυϊκό θάνατο απροσδιόριστης αιτίας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στην περιοχή αναφοράς, πέντε επιλεγμένες αιτίες αντιπροσώπευαν το 89,8 τοις εκατό των εμβρυϊκών θανάτων: εμβρυϊκός θάνατος απροσδιόριστης αιτίας. έμβρυο που επηρεάζεται από επιπλοκές του πλακούντα, του λώρου και των μεμβρανών. έμβρυο που επηρεάζεται από μητρικές επιπλοκές της εγκυμοσύνης. έμβρυο που επηρεάζεται από μητρικές καταστάσεις που μπορεί να μην σχετίζονται με την τρέχουσα εγκυμοσύνη. και συγγενείς δυσπλασίες, παραμορφώσεις και χρωμοσωμικές ανωμαλίες (31,1, 25,1, 12,7, 10,5 και 10,5 τοις εκατό, αντίστοιχα).

«Με τόσους πολλούς θανάτους συγκεντρωμένους σε μερικές ευρείες αιτίες, συμπεριλαμβανομένων απροσδιόριστων, αυτές οι ίδιες πέντε αιτίες είναι μεταξύ των επιλεγμένων αιτιών για τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που μελετήθηκαν (δηλαδή, ηλικία της μητέρας, φυλή και ισπανική καταγωγή, φύλο εμβρύου και πολλαπλότητα). ” γράφουν οι συγγραφείς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ