Σεπόλια: Για νέα συμπληρωματική κατάθεση θα κληθεί η 12χρονη


Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που ξεκίνησε σήμερα για την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια. Το θύμα αναμένεται να κληθεί για νέα συμπληρωματική κατάθεση.

Για νέα, συμπληρωματική, κατάθεση αναμένεται να κληθεί ίσως και εντός της ημέρας η 12χρονη που βιαζόταν στα Σεπόλια. Η νέα κατάθεση κρίνεται κομβικής σημασίας καθώς η 12χρονη θα κληθεί πιθανότατα να δει φωτογραφίες ατόμων που έχουν ταυτοποιηθεί ώστε να αναγνωρίσει ποιοι από αυτούς ασέλγησαν επάνω της.

Οι πιθανές αναγνωρίσεις θα σημάνουν άμεσα και νέο κύκλο συλλήψεων.

Ενδελεχής έρευνα για τον Ηλία Μίχο

Ενδελεχή έρευνα στο παρελθόν του παιδοβιαστή Ηλία Μίχου, πραγματοποιούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τόσο σε επίπεδο μαρτυριών όσο και σε επίπεδο ηλεκτρονικών ιχνών, από επαφές αναρτήσεις, επικοινωνίες, ακόμη και τραπεζικά εμβάσματα, προκειμένου να διαπιστωθεί από πότε η 12χρονη από τα Σεπόλια ξεκίνησε να ζει τον εφιάλτη στα χέρια του 53χρονου.

Η «βεντάλια» των ερευνών ξεκινά σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ πριν τον Απρίλιο του 2022, όπως αρχικά εκτιμήθηκε πως ξεκίνησε το μαρτύριο της 12χρονης.
Τα δύο πακιστανικά κινητά που κάποιοι έδωσαν στη 12χρονη μαθήτρια ενεργοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2021, γεγονός που ερμηνεύεται ότι εκείνη είναι πιθανότατα η κομβική ημερομηνία που το κοριτσάκι έμπλεξε στα κυκλώματα των παιδόφιλων.

Σύμφωνα με το STAR, αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων διαπίστωσαν ότι οι δύο κάρτες SIM που είχε τοποθετήσει το παιδί στις δύο συσκευές Redmi και iPhone ήταν μεν καρτοκινητά, πλην όμως ήταν χρεωμένα σε αλλοδαπούς. Ο ένας από το Ουζμπεκιστάν, ηλικίας 65 ετών, και ο άλλος από χώρα της Ασίας.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι κάποιος φρόντισε να προμηθευτεί τα λεγόμενα «πακιστανικά κινητά» και να τα δώσει στη μικρή, προφανώς γιατί ήθελε να σβήσει τα ίχνη του.

Το ενδεχόμενο να προσέγγισε η 12χρονη αλλοδαπούς στην Ομόνοια, να τους πήρε τα διαβατήρια και να έβγαλε στο όνομά της κινητά τηλέφωνα αποκλείστηκε λόγω της ηλικίας της – μιλάμε για μικρό παιδί.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι δεν μιλάμε για ένα βασανιστήριο που διήρκησε 120 ημέρες, αλλά για ένα διαρκές έγκλημα 14 μηνών, γεγονός που υποχρεώνει τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να ερευνήσουν από τότε την υπόθεση.

Ένα ακόμη στοιχείο που συνηγορεί σε αυτό το ενδεχόμενο έχει να κάνει με τον τρόπο έκφρασης του μικρού κοριτσιού. Το παιδί, στα 12 χρόνια του, μιλούσε με εκφράσεις αγοραίες που κάποιοι προφανώς του τις έμαθαν, χωρίς φυσικά εκείνο να αντιλαμβάνεται λόγω της ηλικίας του τα νοήματα αυτών. Ακόμη και οι κινήσεις του, οι δικαιολογίες που έβρισκε, παρέπεμπαν σε άτομο μεγαλύτερης ηλικίας. Όλα αυτά δεν μπορούσαν να γίνουν μέσα σε 2-3 μήνες, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Έρχονται 10 νέες συλλήψεις

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 10 ακόμη άτομα φέρονται να βίασαν το κορίτσι.

Σύμφωνα με το Mega, οι 10 αυτοί έχουν ταυτοποιηθεί με τις δικαστικές αρχές να είναι ενήμερες, γεγονός που δείχνει ότι εντός των ημερών αναμένονται εξελίξεις στην φρικιαστική αυτή υπόθεση αλλά και νέες συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο στρέφονται στις συνομιλίες και τα προφίλ 212 χρηστών της διαδικτυακής εφαρμογής blindchat, με τους οποίους αντάλλαζε μηνύματα ο Ηλίας Μίχος υποδυόμενος τη 12χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Real News», οι άνθρωποι που έστειλαν τουλάχιστον ένα μήνυμα είναι στην πλειοψηφία τους κάτω των 45 ετών. Ωστόσο, ανάμεσα τους υπάρχουν άτομα ηλικίας 60 ετών, ενώ οι νεότεροι είναι 20 ετών.

Η αστυνομία γνωρίζει πλέον την ηλεκτρονική ταυτότητα των υπολογιστών ή άλλων συσκευών (IP) και των 212 χρηστών της εφαρμογής. Παράλληλα, έχουν τα e-mails, και τα ψευδώνυμα (usernames) που χρησιμοποιούσαν, ενώ πέντε χρήστες είχαν καταχωρημένο και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους.

Όπως προκύπτει από τα προφίλ που είχαν στην εφαρμογή, δήλωναν μηχανικοί, σεφ, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι σε ΜΜΕ και δικηγόροι. Οι περισσότεροι, όταν αντιλήφθηκαν ότι μιλούσαν με κορίτσι 12 ετών, διέκοψαν τις συνομιλίες, αλλά η Αστυνομία έχει στη λίστα της και αυτούς που δεν διέκοψαν αλλά αντάλλαξαν αριθμό τηλεφώνου, επικοινώνησαν μέσω viber ή what’sApp και πήγαν στο ραντεβού με την ανήλικη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ