Τα δώρα που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου


Αυτές τις γιορτές, ίσως είναι καλό να σκεφτούμε τι μας λείπει. Τι χρειαζόμαστε, να κάνουμε έναν απολογισμό της χρονιάς που περνάει. Και μετά να κάνουμε ένα (ή και περισσότερα) δωράκια στον εαυτό μας. Επειδή το αξίζουμε, επειδή με τον εαυτό μας (πρέπει να) έχουμε την πιο σημαντική σχέση, και επειδή, ξαναλέμε, το αξίζουμε. Ήταν μια δύσκολη, μεγάλη χρονιά και ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τους καρπούς των κόπων μας.

*Κλείσε για τον εαυτό σου ένα μασάζ, ή μια μέρα σε σπα. Θα νιώσεις ότι σε περιποιούνται, θα χαλαρώσεις και να λυθούν όλοι εκείνοι οι κόμποι που μαζεύεις στον αυχένα σου κάθε μέρα. Και όλη αυτή η ηρεμία μπορεί να σε γεμίσει με αρκετή Ζεν ενέργεια για να ανταπεξέλθεις σε όλα τα οικογενειακά τραπέζια.

*Πήγαινε σε μια συναυλία. Γίνονται τόσες πολλές αυτόν τον καιρό, και ορισμένες είναι και δωρεάν.

*Βγες σε ένα καλό εστιατόριο, και κέρασε τον εαυτό σου ένα όμορφο δείπνο. Μόνος ή με παρέα, δεν έχει σημασία. Αλλά, αν μη τι άλλο, αξίζεις ένα τέλειο γεύμα, και αξίζεις ακόμα περισσότερο να μην το έχεις μαγειρέψει εσύ.

*Αν, πάλι, ακόμα και τις μέρες των γιορτών είσαι πιεσμένος, νιώθουμε τον πόνο σου και θα σου ζητήσουμε να προσπαθήσεις να έχεις τουλάχιστον μια βραδιά χαλάρωσης. Δεν έχει σημασία τι θα κάνεις, αν θα την περάσεις μόνος, με την παρέα ή με τον/την σύντροφό σου. Το μόνο σημαντικό είναι να φροντίσεις τον εαυτό σου και να αισθανθείς το στρες να φεύγει από πάνω σου.

*Κάλεσε φίλους στο σπίτι, βάλε μουσική, παίξτε παιχνίδια και ζήτα τους να φέρει ο καθένας το αλκοόλ του. Ό,τι θα κάνατε, δηλαδή, οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, αλλά φορέστε και σκούφους Άγιου Βασίλη.

*Κλείσε το κινητό σου για μια μέρα, και βγες να περπατήσεις στην στολισμένη πόλη. Όσο περισσότερο περπατάς μέσα στα Χριστούγεννα, τόσο περισσότερο τα νιώθεις.

*Πήγαινε για πατινάζ, επειδή το πατινάζ είναι τέλειο.

*Απλά και τίμια, βγες για ψώνια. Έχεις βάλει κάποιο ρούχο στο μάτι; Παρ’ το. Αν όχι τώρα, που είναι Χριστούγεννα, πότε;

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ