Τηλεϋγεία: Η τηλεϋγεία βοηθάει στην καλύτερη υγειονομική περίθαλψη


Οι διαβουλεύσεις παρακολούθησης τηλε-υγείας μετά από επίσκεψη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών σχετίζονται με περισσότερες επαναλαμβανόμενες επισκέψεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και περισσότερες εισαγωγές στο νοσοκομείο επιστροφής έναντι των αυτοπροσώπων παρακολούθησης, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 25 Οκτωβρίου στο JAMA Network Open.

Τηλεϋγεία

Ο Vivek V. Shah, M.D., από το Ιατρικό Κέντρο Harbor-UCLA στο Torrance της Καλιφόρνια, και οι συνεργάτες του εξέτασαν την παρακολούθηση μεταξύ 12.848 ενηλίκων ασθενών που παρουσιάστηκαν σε ένα από τα δύο τμήματα επειγόντων περιστατικών του συστήματος ενός ενιαίου ολοκληρωμένου, αστικού ακαδημαϊκού συστήματος υγείας (16.987 συναντήσεις).

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι το 70 τοις εκατό των ενηλίκων χρησιμοποίησε την παρακολούθηση αυτοπροσώπως και το 30 τοις εκατό χρησιμοποίησε παρακολούθηση τηλευγείας, η οποία συσχετίστηκε με αυξημένα ποσοστά επιστροφών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (28,3 περισσότερες επιστροφές ανά 1.000 συναντήσεις) και νοσηλεία (10,6 περισσότερες νοσηλεύσεις ανά 1.000 συναντήσεις) έναντι της προσωπικής παρακολούθησης. Τα ευρήματα παρέμειναν ακόμη και μετά την προσαρμογή για την οξύτητα παρουσίασης, τις συννοσηρότητες και τους κοινωνικοδημογραφικούς παράγοντες.

«Ενώ η τηλευγεία είναι μια σχετικά νέα μέθοδος περίθαλψης που επιτρέπει στους ασθενείς πιο έγκαιρη και αυξημένη πρόσβαση στην περίθαλψη, η μελέτη μας διαπίστωσε [ότι] ακόμη και όταν προσαρμόστηκε ο χρόνος παρακολούθησης, η χρήση της υγειονομικής περίθαλψης μετά την παρακολούθηση ήταν ακόμα υψηλότερη για τους ασθενείς με επισκέψεις τηλευγείας», γράφουν οι συγγραφείς. “Η χρήση της τηλευγείας απαιτεί περαιτέρω αξιολόγηση για να εξεταστεί η αποτελεσματικότητά της ως τρόπος για τη συνεχιζόμενη φροντίδα μετά από μια αρχική παρουσίαση στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για οξεία ασθένεια.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ