Μακελειό στο Πίτσμπουργκ: Έξι τραυματίες από πυροβολισμούς


Πίτσμπουργκ: Τουλάχιστον έξι τραυματίες σε περιστατικό πυροβολισμών έξω από εκκλησία την ώρα τέλεσης κηδείας 

Τουλάχιστον έξι άτομα τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς έξω από εκκλησία στο Πίτσμπουργκ την Παρασκευή, την ώρα που μέσα τελούνταν κηδεία σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής Αστυνομίας Rick Ford.

Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Allegheny General Hospital, ενώ τα υπόλοιπα 5 άτομα είναι σε σταθερή κατάσταση σε τοπικά νοσοκομεία. Μέσα στους τραυματίες ενδέχεται να βρίσκεται και ένα παιδί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, πράκτορες του Γραφείου Αλκοόλ, Καπνού, Όπλων και Εκρηκτικών, βρίσκονται στο σημείο βοηθώντας το Αστυνομικό Τμήμα του Πίτσμπουργκ με την υπόθεση, όπως δήλωσε ο Ειδικός πράκτορας Robert Cucinotta.

«Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω για την υπόθεση», πρόσθεσε ο Cucinotta.

Λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής η αστυνομία ενημερώθηκε για δύο ενεργοποιήσεις ShotSpotter.

Η πρώτη ειδοποίηση ενημέρωνε για πέντε πυροβολισμούς, ενώ η δεύτερη έκανε λόγο για δεκαπέντε πυροβολισμούς.

Όταν έφτασαν στο σημείο, οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι οι πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από την εκκλησία, ενώ πιστεύεται ότι κάποιοι από αυτούς που τραυματίστηκαν βρίσκονταν εκεί για την κηδεία.

Οι αρχές δεν γνωρίζουν τίποτα για το κίνητρο προς το παρόν, ενώ δεν έχουν καμία πληροφορία σχετικά με πιθανούς υπόπτους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας.

Άγνωστο παραμένει επίσης το ακριβές σημείο των πυροβολισμών, καθώς και το όπλο το οποίο χρησιμοποιήθηκε ή αν η επίθεση είχε συγκεκριμένο στόχο.

Η αστυνομία μάλιστα θεωρεί ότι είναι πιθανό να υπήρχαν περισσότεροι από ένας ένοπλοι, ωστόσο η έρευνα είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να αφορά δραστηριότητα συμμοριών ο Ford είπε «Πιστεύουμε ότι υπάρχει μία διαμάχη σε εξέλιξη και το ερευνούμε».

Από τα έξι άτομα που τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς τα τέσσερα μεταφέρθηκαν με δικά τους μέσα σε κοντινά νοσοκομεία, ενώ δύο άτομα διακομίστηκαν από ασθενοφόρα.

Δεν έχει γίνει γνωστή καμία πληροφορία σχετικά με τις ηλικίες και τις ταυτότητες των θυμάτων, καθώς ακόμη δεν έχουν ειδοποιηθεί οι οικογένειες όλων των τραυματιών.

Παράλληλα ο Ford πρόσθεσε ότι έχουν ειδοποιηθεί όλα τα γειτονικά σχολεία και η περιοχή είναι ασφαλής για να μετακινηθούν οι μαθητές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ