Τα beauty tips που πρέπει να γνωρίζεις για να έχεις λαμπερή επιδερμίδα όταν κάνει κρύο


Η ωραιότερη εποχή του χρόνου έχει επιτέλους φτάσει! Τα Χριστούγεννα είναι γεμάτα δώρα, αγάπη, εξόδους και χουχουλιάρικες στιγμές στον καναπέ με Netflix και ζεστή σοκολάτα. Είναι όμως και η εποχή με το περισσότερο κρύο, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κατά πολύ μέρα με τη μέρα. Το αποτέλεσμα; Το δέρμα ταλαιπωρείται, δείχνει θαμπό, τραχύ, αφυδατωμένο και εμφανίζει κοκκινίλες.

Για να έχετε λοιπόν λαμπερή επιδερμίδα όταν κάνει κρύο και να «κρατήσετε» μόνο τα θετικά της εποχής, σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε τα παρακάτω sos tips.

Μην κάνετε καυτά ντους
Το καυτό νερό στο μπάνιο μπορεί να ακούγεται σαν παράδεισος τις κρύες ημέρες του χειμώνα, δεν βοηθάει όμως καθόλου την επιδερμίδα, καθώς απομακρύνει τα φυσικά της λιπίδια. Ο θερμός και ξηρός αέρας των καλοριφέρ και air conditioner μπορεί επίσης να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα του σώματος και του προσώπου, οπότε προσπαθήστε -όσο αντέχετε- να μείνετε μακριά τους.

Ενυδατωθείτε
Πείτε “ναι” στις ενυδατικές κρέμες και τα έλαια. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ταλαιπωρούν και αφυδατώνουν το δέρμα, κάνοντας το να «σκάει» ή να έχει τραχιά όψη. Οπότε, είτε πρόκειται για λάδι καρύδας είτε για το αγαπημένο σας body butter, η σχολαστική ενυδάτωση του σώματος είναι must.

Όσον αφορά στο δέρμα του προσώπου, συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ σε ορούς ή κρέμες αποτελούν την ιδανική επιλογή, καθώς ενυδατώνουν σε βάθος χωρίς να το βαραίνουν ή να το κάνουν λιπαρό.

Εκμεταλλευτείτε το κρύο
Ο χειμώνας έχει και τα καλά του: λόγω της περιορισμένης ηλιοφάνειας προσφέρεται για θεραπείες αντιγήρανσης με πήλινγκ, λέιζερ και αντιγηραντικές ή λευκαντικές κρέμες. Οι περισσότερες ουσίες που περιέχονται σε αυτού του είδους τα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν σημάδια ή ευρυαγγείες στο δέρμα με την έκθεση στον ήλιο, οπότε οι μουντές μέρες μπορούν να γίνουν οι καλύτερες φίλες όσων από εσάς θέλετε να εξαλείψετε ρυτίδες ή κηλίδες.

Από μέσα προς τα έξω
Μην ξεχνάτε ότι από μόνη της η εξωτερική φροντίδα της επιδερμίδας δεν αρκεί για να τη διατηρήσετε σε καλή κατάσταση. Τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα είναι απαραίτητα για λαμπερό και υγιές δέρμα, ενώ η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών θα το εφοδιάσει με τις απαραίτητες βιταμίνες για να αμυνθεί στο κρύο.

Κάντε beauté
Κρύο καιρός για… χαλάρωση. Όταν η βροχή ή το τσουχτερό κρύο σας καθηλώνει στο σπίτι, εφαρμόστε στο πρόσωπο και τα χείλη ενυδατικές μάσκες και κοιμηθείτε νωρίς. Η έξτρα περιποίηση και ένας καλός, βραδινός ύπνος θα δώσουν στο δέρμα σας τις δυνάμεις να αντιμετωπίσει το κρύο και να αναδομηθεί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ