7 βήματα για να απογειώσεις το φλερτ σου


Μερικοί άνθρωποι δεν το ‘χουν με το φλερτ. Απλά δεν τους βγαίνει εύκολα. Επειδή, όμως, κι αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν μια ευκαιρία για ωραία ερωτική ζωή – παρά την ελαφρά τους κοινωνική αδεξιότητα – δεν σκοπεύουμε να τους αφήσουμε έτσι. Ορίστε μερικά πολύ χρήσιμα tips για να μην σκαλώσεις ποτέ ξανά όταν φλερτάρεις.

Αν μη τι άλλο, θα σου ανέβει η αυτοπεποίθηση, άρα θα έχεις και καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου. Και αυτή είναι η πιο σημαντική σχέση απ’ όλες. Εντάξει, πάμε τώρα να δούμε συμβουλές για το πώς να ασχοληθούν μαζί σου περισσότερο ή/και να κάνουν σεξ μαζί σου.

Κλέψε την παράσταση
Είτε το κάνεις με αυτό που φοράς, είτε με τα πράγματα που λες (και το πώς τα λες είναι σημαντικό), το να δοκιμάσεις να τραβήξεις όλα τα βλέμματα πάνω σου είναι σίγουρα τολμηρή κίνηση. Μα η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, και αν καταφέρεις μέσα σε μια παρέα να γίνεις η αναμφισβήτητη ψυχή της, δεν θα σου χρειαστεί καν το φλερτ. Απλά θα έρχονται πάνω σου.

Χώσου
Απλά χώσου. Αν το άτομο που σε ενδιαφέρει είναι σε μια παρέα (ιδανικά, σε παρέα που έχεις έστω κι έναν γνωστό μέσα), χώσου και χαιρέτα και μην αφήσεις να φανεί ούτε για μια στιγμή ότι φοβάσαι πως οι μισοί θα σε κοιτάξουν σαν παρείσακτο. Αν το κλίμα σε σηκώσει, άραξε για ένα ποτό. Ποτέ δεν ξέρεις.

Προσοχή με τα κομπλιμέντα
Ένα μικρό μυστικό για τα κομπλιμέντα: Δεν έχει τόση σημασία αν είναι ωραία ή πρωτότυπα, αρκεί να τα λες σαν να τα εννοείς. Που σημαίνει ότι δεν πρέπει να ακούγεσαι σαν να τα έχεις κάνει πρόβα. Αν δεις κάτι που σου αρέσει, απλά πες το, και θα έχεις σίγουρα καλύτερη ανταπόκριση. Αλλιώς κινδυνεύεις να γίνεις ο περίεργος τύπος που μιλάει σαν έφηβος ποιητής.

Καν’ το προσεκτικά
Μην το παρακάνεις, μην τραβήξεις την συζήτηση περισσότερο απ’ όσο αντέχει και –προς θεού – μην το πας στο σεξουαλικό με το καλησπέρα. Κανείς δεν θέλει να το διαχειριστεί αυτό όταν έχει βγει έξω για να περάσει καλά, εκτός κι αν έχει πάει ήδη τρεισίμισι, είστε όλοι τύφλα και ο πήχης έχει πέσει εξωφρενικά χαμηλά. Αλλά δεν θες να είσαι ο χαμηλός πήχης κάποιου, σωστά;

Φέρε εσύ το αντικείμενο του πόθου προς το μέρος σου
Μερικές φορές, ένα βλέμμα ή ένα νεύμα μπορούν να κάνουν θαύματα. Ειδικά αν δεν είσαι ποτέ σίγουρος τι θα βγει μόλις ανοίξεις το στόμα σου. (Μην ανησυχείς, δεν είσαι ο μόνος. Είμαστε πολλοί.)

Μην πιεις παραπάνω απ’ όσο πρέπει
Τώρα, το “όσο πρέπει” το αφήνουμε στην δική σου κρίση, εσύ ξέρεις τις αντοχές σου. Αλλά μην χρησιμοποιήσεις το αλκοόλ για να καταφέρεις να φλερτάρεις. Πρώτον, οι μεθυσμένοι άνθρωποι δεν τα λένε τόσο ωραία όσο νομίζουν. Δεύτερον, ακόμα κι αν σε χαλαρώσει και δεις μία κάποια επιτυχία, κινδυνεύεις να μπορείς να φλερτάρεις μόνο με αλκοόλ, και γενικά αυτά καλό είναι να αποφεύγονται. Σε περιπτώσεις χαμηλής αυτοπεποίθησης, αυτό είναι εύκολος δρόμος για τον αλκοολισμό.

Να είσαι ο εαυτός σου
Ναι, είπαμε αυτή την κλισεδιά. Αλλά είναι η πιο αληθινή κλισεδιά που ειπώθηκε ποτέ, επειδή ξέρεις κάτι; Μπορούμε να γράψουμε και να διαβάσουμε ένα δισεκατομμύριο άρθρα με συμβουλές, αλλά καμία συμβουλή δεν είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Μόνο εσύ ξέρεις τον εαυτό σου, τις αντιδράσεις σου και το χιούμορ σου. Καν’ τα να δουλέψουν για εσένα, και πέρνα καλά. Οι άνθρωποι που περνάνε καλά δεν χρειάζεται να φλερτάρουν συχνά—τους φλερτάρουν οι άλλοι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ