Πρώην επαγγελματίας μποξέρ συνελήφθη με 20 τόνους κοκαΐνη


Ο 43χρονος Γκόραν Γκόγκιτς, πρώην επαγγελματίας μποξέρ, συνελήφθη με την κατηγορία ότι βοήθησε στη μεταφορά πάνω από 20 τόνους κοκαΐνης σε λιμάνια των ΗΠΑ, σε μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις ναρκωτικών ουσιών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σαν «βόμβα» έσκασε στον χώρο της διεθνούς πυγμαχίας η είδηση της σύλληψης του Γκόραν Γκόγκιτς. Ο 43χρονος πρώην επαγγελματίας μποξέρ κατηγορείται για συμμετοχή σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, των οποίων η αξία εκτιμάται σε περισσότερα από ένα δισεκατομμύρια δολάρια. Συγκεκριμένα, ο 43χρονος παλαίμαχος πυγμάχος φέρεται να χρησιμοποίησε κάποια εμποραυματοκιβώτια έτσι ώστε να μεταφέρει ποσότητα κοκαΐνης περίπου 20 τόνων, με τελικό προορισμό την Ευρώπη.

Τα ναρκωτικά προέρχονταν από την Κολομβία, μεταφέρθηκαν με εμπορικά φορτηγά πλοία τα πληρώματα των οποίων φέρονται να ήταν σε «ανοικτή γραμμή» με τον Γκόγκιτς και τους συνεργούς του. Στόχος ήταν να μεταφέρουν τα ναρκωτικά με μικρότερα ταχύπλοα και στη συνέχεια να φορτωθούν σε διαφορετικά σημεία των φορτηγών πλοίων στη διάρκεια της νύχτας.

Τα περισσότερα από τα ναρκωτικά, στη μεγαλύτερη επιχείρηση κατάσχεσης στις ΗΠΑ όπως αναφέρουν τα διεθνή media, κατασχέθηκαν στη Φιλαντέλφια και στην Πενσιλβάνια. Μεγάλο μέρος των ναρκωτικών βρέθηκε επίσης σε λιμάνια στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ.

Ο Γγκόραν Γκόγκιτς, που ενεπλάκη σε αυτή την υπόθεση, έχει καταγωγή από το Μαυροβούνιο αλλά έκανε καριέρα επαγγελματία πυγμάχου στις ΗΠΑ. Το 2012 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετά από 11 χρόνια καριέρας έχοντας σημειώσει ρεκόρ 21-4. Η εμπλοκή του στην υπόθεση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών μπορεί να τον οδηγήσει σε ποινή κάθειρξης από 10 χρόνια ως και ισόβια, αν καταδικαστεί.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ