Δηλητηρίαση: Το μονοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν οι συσκευές φέρουν σε κίνδυνο την υγεία


Όταν γυρίζετε τα ρολόγια σας πίσω την Κυριακή, κάντε μερικούς απλούς ελέγχους ασφαλείας στο σπίτι που θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή σας. Ελέγξτε τους συναγερμούς καπνού και τους ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα (CO) για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν. Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες τους.

Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα

Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC) συνιστά την αντικατάσταση των μπαταριών μία φορά το χρόνο, εκτός εάν οι συσκευές έχουν σφραγίσει μπαταρίες 10 ετών. Ο ίδιος ο συναγερμός καπνού πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 10 χρόνια. Η CPSC συνιστά την εγκατάσταση συναγερμών καπνού σε κάθε επίπεδο του σπιτιού, μέσα σε κάθε υπνοδωμάτιο και έξω από τους χώρους ύπνου. Συναγερμοί μονοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει επίσης να εγκατασταθούν σε κάθε επίπεδο του σπιτιού, τοποθετημένοι έξω από τους χώρους ύπνου.

Οι συναγερμοί καπνού και CO είναι πάντα σημαντικοί, αλλά ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καύσης καυσίμου για θερμότητα και περισσότερων χρόνων στο σπίτι, τόνισε η επιτροπή. Η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να προέλθει από συστήματα θέρμανσης στο σπίτι, φορητές γεννήτριες και άλλες συσκευές που παράγουν CO. Το CO είναι αόρατο και άοσμο και η δηλητηρίαση από CO στοιχίζει περισσότερες από 400 ζωές στις ΗΠΑ το χρόνο. Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους συμβαίνουν μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Υπήρχαν περίπου 347.000 πυρκαγιές σε κατοικίες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2019, σύμφωνα με το CPSC. Αυτές οι πυρκαγιές είχαν ως αποτέλεσμα περίπου 2.490 θανάτους, 11.760 τραυματισμούς και 7,38 δισεκατομμύρια δολάρια σε υλικές ζημιές. Το CPSC συνιστά τη δημιουργία ενός σχεδίου διαφυγής πυρκαγιάς που περιλαμβάνει δύο διόδους εξόδου από κάθε δωμάτιο και μια καθαρή διαδρομή προς τα έξω από κάθε έξοδο. Μόλις ξεφύγετε, μην επιστρέψετε στο σπίτι.

Κρατήστε τις πόρτες του υπνοδωματίου κλειστές για να επιβραδύνετε την εξάπλωση μιας πιθανής πυρκαγιάς, προτείνει η CPSC. Μεταξύ 1980 και 2019, σημειώθηκε μείωση 67% στις πυρκαγιές κατοικιών ανά νοικοκυριό. μείωση 66% στους θανάτους από πυρκαγιές ανά νοικοκυριό και μείωση 60% στους τραυματισμούς από πυρκαγιά ανά νοικοκυριό, σύμφωνα με την CPSC.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ