Ισπανία: Ακτιβιστές «κόλλησαν» πάνω σε πίνακα του Γκόγια στη Μαδρίτη


Δύο ακτιβιστές «κόλλησαν» τον εαυτό τους πάνω σε πίνακες του Ισπανού καλλιτέχνη Φρανθίσκο Γκόγια στο Μουσείο Πράδο της Μαδρίτης, σε μία ακόμη διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή 

«Τσουνάμι» από διαμαρτυρίες με στόχο έργα τέχνης στην Ευρώπη. Δύο ακτιβιστές για το κλίμα κόλλησαν τα χέρια τους στις κορνίζες δύο πασίγνωστων έργων του Ισπανού ζωγράφου Φρανσίσκο ντε Γκόγια στο μουσείο Prado της Μαδρίτης,

Ένας άντρας και μια γυναίκα κόλλησαν το χέρι τους στο έργο «Η Ντυμένη Μάχα» του Γκόγια και στο έργο «Η Γυμνή Μάχα» του ιδίου και έγραψαν με μαρκαδόρο στον τοίχο μεταξύ των δύο πινάκων «+1,5 C» , όπως φαίνεται από βίντεο που κυκλοφόρησαν, σε μία αναφορά στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η οργάνωση Futuro Vegetal ανακοίνωσε ότι δύο μέλη της ήταν αυτά που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση. «Την περασμένη εβδομάδα τα Ηνωμένα Έθνη αναγνώρισαν ότι είναι αδύνατο να παραμείνουμε κάτω από το όριο του 1,5 βαθμού Κελσίου, το οποίο συμφωνήθηκε στη Διάσκεψη του Παρισιού για το Κλίμα το 2016. «Χρειαζόμαστε αλλαγή τώρα», έγραψε η οργάνωση στο Twitter.

Το βίντεο από τη σκηνή φαίνεται να δείχνει το προσωπικό του μουσείου να προσπαθεί να σταματήσει τους περαστικούς που βιντεοσκοπούν τη διαμαρτυρία, ενώ δεν φαίνεται να έχει προκληθεί ζημιά σε κανέναν πίνακα από την ακτιβιστική δράση.

Τον περασμένο μήνα, ακτιβιστές της οργάνωσης «Just Stop Oil» πέταξαν χυμό ντομάτας σε πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, ενώ μέρες αργότερα, ακτιβιστές για το κλίμα πέταξαν πουρέ πατάτας σε ένα πίνακα του Μονέ στη Γερμανία. Πιο πρόσφατα, την Παρασκευή, μια ομάδα ακτιβιστών πέταξε σούπα σε ένα αριστούργημα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στη Ρώμη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ