Νυχτερινό Οικιακό Τιμολόγιο – ΔΕΔΔΗΕ: Το νέο ωράριο εφαρμογής


Από 1η Νοεμβρίου εφαρμόζεται το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα, σύμφωνα με το ΔΕΔΔΗΕ.

Σε εφαρμογή βρίσκεται το μειωμένο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο χειμερινής περιόδου, το οποίο θα ισχύει έως τις 30 Απριλίου 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα, το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) τμηματικού ωραρίου θα ισχύει για τις ώρες 02:00 πμ – 08:00 πμ και 15:00 μμ – 17:00 μμ, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.

Και για τις ώρες 02:00 πμ – 08:00 πμ και 15:30 μμ – 17:30 μμ, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών.

Εξαίρεση αποτελούν οι πελάτες που έχουν οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) συνεχούς ωραρίου, για τους οποίους θα συνεχίσει να ισχύει το υφιστάμενο ωράριο 23:00 μμ έως 07:00 πμ.

Υπενθυμίζεται ότι το συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00 όλο το έτος) δεν εφαρμόζεται πλέον σε νέους καταναλωτές και εξακολουθεί να ισχύει μόνο στους καταναλωτές οι οποίοι το έχουν ήδη. Οι καταναλωτές που έχουν το συνεχές ωράριο μπορούν να το αλλάξουν και να λάβουν το τμηματικό, εφόσον το επιθυμούν, δεν μπορούν, όμως, να επανέλθουν στο συνεχές ωράριο.

Σημειώνεται πως οι νέες τιμές του ρεύματος οι οποίες κινούνται χαμηλότερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και σε συνδυασμό με τις κλιμακωτές επιδοτήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση βρίσκονται σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως οι καταναλωτές καλούνται να εξοικονομήσουν ενέργεια κατά τις ώρες αιχμής. Η χώρα μας έχει θέσει ως στόχο για τους επόμενους μήνες, να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά τουλάχιστον 5% στο χρονικό διάστημα από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ.

Τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών μεταξύ των προσφερόμενων τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει η διαδικτυακή εφαρμογή «Energy Cost» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να ενημερώνονται για τις τιμές που ισχύουν στην αγορά και να βρουν τον οικονομικότερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακή ή επαγγελματική χρήση.

Πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε το νυχτερινό τιμολόγιο

Στην περίπτωση που επιθυμείτε το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση, απαιτείται:

Να επισκεφτείτε το αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας μαζί σας ένα λογαριασμό ρεύματος, την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να:

  • Υποβάλετε σχετική αίτηση.
  • Καταβάλετε 34 € πλέον ΦΠΑ, που αποτελεί τη συμμετοχή σας στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο ΔΕΔΔΗΕ.

Να επισκεφτείτε οποιοδήποτε Κατάστημά μας, έχοντας μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να υπογράψετε νέα Σύμβαση Προμήθειας στο όνομά σας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ