Καρδιακή νόσος: Η χορήγηση αντιπηκτικών είναι ασφαλής για άτομα μικρής ηλικίας;


Το edoxaban που χορηγείται μία φορά την ημέρα φαίνεται ασφαλές και αποτελεσματικό για παιδιατρικούς ασθενείς με καρδιακή νόσο, σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο American Heart Association Scientific Sessions 2022, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου στο Σικάγο.

Καρδιακή νόσος

Ο Michael A. Portman, M.D., από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Σιάτλ και οι συνεργάτες του διεξήγαγαν μια δοκιμή φάσης 3 σε ασθενείς ηλικίας κάτω των 18 ετών με καρδιακές παθήσεις που είχαν αυξημένο κίνδυνο θρομβοεμβολής. Εκατόν εξήντα οκτώ παιδιά κατανεμήθηκαν τυχαία σε αναλογία 2:1 είτε με από του στόματος εδοξαμπάνη με βάση την ηλικία και το βάρος μία φορά την ημέρα είτε με αντιπηκτική αγωγή με τυπική φροντίδα (SOC) για τρεις μήνες. Και οι δύο ομάδες συνέχισαν σε παράταση ενός έτους με edoxaban.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα κλινικά σχετικά ποσοστά συμβάντων αιμορραγίας (CRB) ήταν παρόμοια μεταξύ των ομάδων κατά τη διάρκεια της κύριας περιόδου. Σε κάθε ομάδα, ένας ασθενής παρουσίασε μη μείζονα CRB. Ανεπιθύμητες ενέργειες που προέκυψαν από τη θεραπεία εμφανίστηκαν σε 46,8 και 41,4 τοις εκατό των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με edoxaban και SOC, αντίστοιχα. Δύο περιστατικά θρομβοεμβολής παρουσιάστηκαν από έναν ασθενή που υποβλήθηκε σε θεραπεία με SOC. Συνολικά 152 συμμετέχοντες συνέχισαν στη φάση επέκτασης. συνέβη ένα συμβάν CRB (0,7 τοις εκατό, σχετιζόμενο με τραύμα) και τέσσερις θρομβοεμβολές (2,8 τοις εκατό).

“Εάν ένα παιδί δυσκολεύεται με την αντιπηκτική αγωγή — για παράδειγμα κουράζεται από τις ενέσεις δύο φορές την ημέρα — θα ήταν λογικό να συζητήσετε με τον γιατρό του παιδιού ή την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης για το εάν η edoxaban είναι μια επιλογή”, δήλωσε ο Portland σε μια δήλωση.

Αρκετοί συγγραφείς αποκάλυψαν δεσμούς με φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Daiichi Sankyo, η οποία παρασκευάζει το edoxaban και χρηματοδότησε τη μελέτη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ