Πέθανε ο τραγουδιστής των Nazareth, Dan McCafferty, σε ηλικία 76 ετών


Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο μπασίστας, ιδρυτικό μέλος και ο μοναδικός από τους Nazareth που έχει συμμετάσχει σε όλα τα άλμπουμ του συγκροτήματος, Pete Agnew.

‘Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο τραγουδιστής των Nazareth, Dan McCafferty. Ο Dan McCafferty είχε μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της hard rock μουσικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και γι’ αυτό αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την μπάντα το 2013. Παρ’ όλα αυτά, οι Nazareth κυκλοφόρησαν με εκείνον στα φωνητικά το άλμπουμ «Rock ‘N’ Roll Telephone», που ήταν και το τελευταίο του.

Έκτοτε το συγκρότημα κυκλοφόρησε άλλες δύο δισκογραφικές δουλειές, χωρίς τον McCafferty στη φωνή, αλλά τον Carl Sentance.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο μπασίστας, ιδρυτικό μέλος και ο μοναδικός από τους Nazareth που έχει συμμετάσχει σε όλα τα άλμπουμ του συγκροτήματος, Pete Agnew.

Η ανακοίνωση για τον θάνατο του τραγουδιστή των Nazareth:

«Ο Dan πέθανε σήμερα στις 12:40. Αυτή είναι η πιο δυσάρεστη ανακοίνωση που έπρεπε να κάνω ποτέ…

Η Maryann και η οικογένεια έχασαν έναν υπέροχο και αγαπητό σύζυγο και πατέρα, εγώ έχασα τον καλύτερό μου φίλο και ο κόσμος έχασε έναν από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές.

Είμαι πολύ αναστατωμένος για να πω κάτι περισσότερο…

Η φωνή του Dan υπήρξε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες στον κόσμο της rock, από τις πρώτες κιόλας νότες. Έμεινε στο συγκρότημα για περίπου 45 χρόνια και αποχώρησε το 2013 λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε».

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Πέθανε ο ηθοποιός Μπιλ Τίτσερ – Πρωταγωνιστής του EastEnders

Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός Τομ Όουεν

ΗΠΑ: Πέθανε ο Λέζλι Φίλιπς – Σίγησε η φωνη του «καπέλου επιλογής»


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ