Η.Β: Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Εκκλησίας της Αγγλίας προσυπογράφουν τον γάμο των ομοφυλοφίλων


Η.Β: Ένας επικριτής προειδοποίησε ότι η επιβεβαίωση του γάμου των ομοφυλοφίλων από τους επισκόπους θα προκαλέσει παγκόσμιο “ρήγμα στην Αγγλικανική κοινωνία”. Πολλοί επίσκοποι της Εκκλησίας της Αγγλίας κάλεσαν δημοσίως τον θεσμό να αρχίσει να πραγματοποιεί γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων την περασμένη εβδομάδα. Ο Δεξιός Αιδεσιμότατος Dr. Steven Croft, ο οποίος υπηρετεί ως επίσκοπος της Οξφόρδης, έγινε ο πρώτος εν ενεργεία ανώτερος επίσκοπος στην Εκκλησία της Αγγλίας που επιβεβαίωσε τις ενώσεις ομοφυλοφίλων την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τους Sunday Times. Την επιβεβαίωση του Croft επανέλαβαν ο Δεξιός Αιδεσιμότατος Dr. John Inge, επίσκοπος του Worcester, και ο Δεξιός Αιδεσιμότατος Martin Gorick, επίσκοπος του Dudley, οι οποίοι είναι επίσης υψηλόβαθμοι ιεράρχες. Ο Croft, ο οποίος συμμετέχει στη Βουλή των Λόρδων, δήλωσε ότι κάποτε είχε μια “ορθόδοξη” χριστιανική άποψη σχετικά με το σεξ και τον γάμο, αλλά έκτοτε “αργά αλλά σταθερά βίωσε μια αλλαγή καρδιάς και μυαλού”.

Ο επίσκοπος υποστήριξε ότι είναι “άδικο” για την Εκκλησία της Αγγλίας να συνεχίζει να αρνείται να παντρεύει ομοφυλόφιλα ζευγάρια, υποστηρίζοντας ότι η ιστορική χριστιανική θέση έχει προκαλέσει “έκδηλη αδικία, θυμό και αποξένωση σε μια ολόκληρη γενιά”. Ο επίσκοπος της Οξφόρδης Dr. Steven Croft στο St. Saviour στο High Green του Sheffield, μετά από προσευχή. Ο Croft ζήτησε επίσης να αλλάξει ο εκκλησιαστικός νόμος που θα επιτρέψει “την τέλεση γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην Εκκλησία της Αγγλίας” και υποστήριξε μια κίνηση που θα παρέχει στους λαϊκούς και τους κληρικούς την “ελευθερία να παντρεύονται τους συντρόφους του ίδιου φύλου [και] την ελευθερία να είναι σεξουαλικά ενεργοί”. Σε ένα 52σέλιδο δοκίμιο με τίτλο “Μαζί στην αγάπη και την πίστη”, ο Croft παρομοίασε την ομοφυλοφιλία με το να είσαι αριστερόχειρας, γράφοντας: “Δεν μου είναι σαφές ποια είναι η βλάβη που υποτίθεται ότι απορρέει από την ευλογία των ενώσεων ή του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου”. “Η σημερινή θέση της Εκκλησίας της Αγγλίας σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου δεν φαίνεται πλέον κατάλληλη. Χρειάζεται αλλαγή”, έγραψε.

Οι Inge και Gorick υποστήριξαν τη θέση του Croft σε κοινή επιστολή, γράφοντας εν μέρει: “Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα για την εκκλησία να τιμήσει και να γιορτάσει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Η προτιμώμενη επιλογή μας θα ήταν τα ζευγάρια του ίδιου φύλου να μπορούν να παντρεύονται στην εκκλησία”. Οι επίσκοποι προέτρεψαν την Εκκλησία της Αγγλίας να αρχίσει να ευλογεί τις ενώσεις ομοφυλοφίλων και κάλεσαν τους ηγέτες της εκκλησίας να σταματήσουν να “ψιθυρίζουν κατ’ ιδίαν” για την υποστήριξή τους στην αλλαγή της θέσης της Εκκλησίας για την ομοφυλοφιλία. Οι επίσκοποι της Εκκλησίας της Αγγλίας πρόκειται να υποβάλουν συστάσεις στη Γενική Σύνοδο τον Φεβρουάριο σχετικά με το αν θα αναθεωρήσουν το χιλιετές πρότυπο ότι ο γάμος πρέπει να είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, γεγονός που θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για μια πρωτοφανή ψηφοφορία επί του θέματος. Ο Inge έχει ταχθεί υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην Εκκλησία της Αγγλίας.

“Επιτέλους έχουμε έναν ανώτερο επίσκοπο της επισκοπής που είναι πρόθυμος να σπάσει την αυτοεπιβαλλόμενη συλλογική σιωπή των Άγγλων επισκόπων και να ζητήσει να μπει ένα τέλος στην πολύπλευρη αδικία στον τρόπο με τον οποίο η Εκκλησία της Αγγλίας αντιμετωπίζει τα ΛΟΑΤ+ άτομα”, δήλωσε η Jayne Ozanne, μια ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων που συμμετέχει στη Γενική Σύνοδο, σύμφωνα με τους Sunday Times. “Ο επίσκοπος Στίβεν πρέπει να επικροτηθεί επειδή εξέθεσε με σαφήνεια αυτό που πιστεύει και είναι ένας από τους λίγους εν ενεργεία επισκόπους της επισκοπής που διακινδυνεύει την οργή των συντηρητικών λέγοντας δημοσίως αυτό που τόσοι πολλοί ψιθυρίζουν ιδιωτικά. Ελπίζω ότι αυτό το γενναίο βήμα θα ενθαρρύνει και άλλους να είναι ανοιχτοί για τις δικές τους απόψεις”. Ο επίσκοπος της Οξφόρδης Στίβεν Κροφτ ζήτησε να αλλάξει ο εκκλησιαστικός νόμος που θα επιτρέψει “την τέλεση γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην Εκκλησία της Αγγλίας”.

Η Andrea Williams, διευθύνουσα σύμβουλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Christian Concern με έδρα το Λονδίνο, κατηγόρησε τους Croft, Dudley και Gorick ως “αναθεωρητικούς επισκόπους” σε δήλωση που παραχώρησε στο Fox News Digital. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός της Γουίλιαμς έχει υποστηρίξει πολλούς ανθρώπους που έχουν κινηθεί νομικά εναντίον ιδρυμάτων της Εκκλησίας της Αγγλίας για αυτό που ισχυρίζονται ότι αποτελεί διάκριση κατά των χριστιανικών τους πεποιθήσεων όσον αφορά τη σεξουαλικότητα και το φύλο. Ο Γουίλιαμς δήλωσε ότι η στάση των επισκόπων συνιστά “μια ριζική αλλαγή” που απειλεί να προκαλέσει “ρήγμα στην αγγλικανική κοινωνία” παγκοσμίως. “Η επίσημη θέση της Εκκλησίας ταιριάζει με τη σαφή διδασκαλία της Αγίας Γραφής λέγοντας ότι το σεξ ανήκει στο πλαίσιο του γάμου ενός άνδρα και μιας γυναίκας”, δήλωσε ο Williams. “Παρ’ όλα αυτά, οι επίσκοποι και οι κληρικοί έχουν αφεθεί να σπέρνουν ατελείωτες αμφιβολίες σχετικά με αυτό που οι Χριστιανοί σε όλη την ιστορία και σε όλο τον κόσμο έχουν αναγνωρίσει ότι είναι το πρότυπο του Θεού για τη σεξουαλικότητα”.

“Τα θεολογικά τους επιχειρήματα έχουν καταρριφθεί ξανά και ξανά από γνήσιους μελετητές”, συνέχισε. “Ο ίδιος ο Ιησούς υποστήριξε ξεκάθαρα τη σεξουαλική ηθική της Παλαιάς Διαθήκης, ενώ επέδειξε χάρη και πρόσφερε συγχώρεση σε όλους όσοι την επιζητούσαν”. Η Williams συνέχισε υποστηρίζοντας ότι τέτοιες θέσεις από τους ηγέτες της εκκλησίας καθοδηγούνται από “μια αδυσώπητη επιθυμία να αντικατοπτρίζουν τις αξίες της κοινωνίας” και ότι επιδεικνύουν απόψεις που είναι “ιερή αίρεση” και “τίποτα λιγότερο από αποστασία”. “Το αποστολικό ευαγγέλιο καλεί όλους τους ανθρώπους, παντού, να μετανοήσουν – να στραφούν μακριά από τις αμαρτίες τους και προς τον Χριστό”, πρόσθεσε. “Μια τέτοια ριζική αλλαγή στη φύση της μετάνοιας, στο δόγμα του γάμου, αλλάζει το ίδιο το ευαγγέλιο”. “Αυτό το εναλλακτικό ευαγγέλιο που επικροτεί το σεξουαλικό χάος αποτυγχάνει να αγαπήσει ή να υπηρετήσει τόσο τον Θεό όσο και την κοινωνία”, πρόσθεσε.

“Οποιαδήποτε κίνηση της Εκκλησίας της Αγγλίας να αναθεωρήσει το δόγμα του γάμου θα προκαλέσει ανοιχτή ρήξη στην Αγγλικανική κοινωνία, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά σε όλο τον κόσμο”, προειδοποίησε η Williams. “Οι πιστοί επίσκοποι σε όλο τον κόσμο πρέπει τώρα να ορθώσουν το ανάστημά τους και να υπερασπιστούν το ιστορικό και βιβλικό δόγμα του γάμου ως γάμου μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα για μια ζωή”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ