ΣΥΡΙΖΑ: Συντονισμένα «πυρά» κατά Μητσοτάκη για τις υποκλοπές


ΣΥΡΙΖΑ: Τον πρωθυπουργό δείχνουν ως τον μοναδικό υπεύθυνο για τηνυπόθεση των υποκλοπών από την Κουμουνδούρου, εξαπολύονταςσφοδρά πυρά εναντίον του, χωρίς όμως να έχουν ζητήσει -προςώρας- την παραίτηση του και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Δεν έχουν περάσει πάρα μερικές εβδομάδες από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το ιστορικό ρητορικό ερώτημα που αποδίδεται στον Κωνσταντίνο Καραμανλή «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;», αναφερόμενος στο ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Πλέον, μετά το νέο μπαράζ πληροφοριών που δημοσιεύονται στον Τύπο του Σαββατοκύριακου και πιο συγκεκριμένα στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Εφημερίδα των Συντακτών», «Documento» και «Δημοκρατία» για τη συγκεκριμένη υπόθεση, από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν με σιγουριά ότι η απάντηση στο ρητορικό ερώτημα που είχε θέσει ο αρχηγός τους, έχει μία και μόνο απάντηση: Ο «ένοχος» Κυριάκος Μητσότακης.

Ο πρωθυπουργός, τονίζουν, είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την ύπαρξη αυτού του παράκεντρου των υποκλοπών που είχε στηθεί, με σκοπό την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων και «φίλων», αλλά και ορισμένων προσώπων που αποτελούν τμήμα της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας.

Επομένως, τα πυρά τους στρέφονται κατευθείαν προς το πρόσωπο του. Στόχος τους δεν είναι άλλος, παρά να «σπάσουν» τον «κλοιό» προστασίας που έχει στηθεί γύρω του. Ενδεικτικό της στόχευσης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιεί εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον «ένοχο» και «εξαιρετικά επικίνδυνο για να κυβερνά τη χώρα».

Από τα πολλά που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες 24 ώρες, η Κουμουνδούρου εστιάζει ιδιαίτερα στο ρεπορτάζ του «Βήματος», καθώς υποστηρίζει ότι μέσω αυτού, επί της ουσίας επιβεβαιώθηκε πως ο Νίκος Δένδιας βρίσκονταν σε καθεστώς παρακολούθησης.

«Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο και ανεξαρτήτως των εσωκομματικών ή προσωπικών διαφόρων εντός της κυβέρνησης, η παρακολούθηση του ΥΠΕΞ της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που θέτει σε διακινδύνευση την εθνική μας ασφάλεια», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του. Υπάρχει, πάντως, ένα στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Η αξιωματική αντιπολίτευση πραγματοποιεί κατά κύματα επιθέσεις εναντίον του πρωθυπουργού, προσωπικά, τοποθετώντας τον στο κέντρο της υπόθεσης των παρακολουθήσεων.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης – αίτημα που έχει καταθέσει πολλές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν και με λιγότερο σοβαρές αφορμές. Το μοναδικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε ανοιχτά την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Οι νέες αποκαλύψεις από Η Εφημερίδα των Συντακτών #Βημα #Documento, κονιορτοποιούν τα ψεύδη #Μητσοτακη ότι τάχα δεν ήξερε! Ανάληψη της κεντρικής πολιτικής του ευθύνης για ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο, είναι η άμεση παραίτηση του! Αφού δεν έχει το φιλότιμο να το κάνει, να επισπευσθούν οι εκλογές!», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ