Έρευνα Prorata: Τι από τα παρακάτω αισθάνεστε όταν ξημερώνει 17η Νοεμβρίου;


Κάθε εβδομάδα το Newsbomb.gr σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών PRORATA, θέτουν το ερώτημα και εσείς ψηφίζετε και παίρνετε θέση.

Η 17η Νοεμβρίου είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, όχι μόνο για τα όσα έγιναν εκείνη την μέρα το 1973, αλλά για το τι σηματοδοτεί γενικότερα.

Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την επέτειο της αιματηρής εξέγερσης που έγινε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας στις 14 Νοεμβρίου 1973 και ολοκληρώθηκε λίγες μέρες αργότερα στις 17 Νοεμβρίου του 1973 με βίαιο τρόπο και με την εισβολή του άρματος (τανκ) από την κεντρική πύλη του ιδρύματος.

Ουσιαστικά, μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και κυρίως μετά τη βίαιη καταστολή της, ανατράπηκε ο τότε ισχυρός άνδρας Γεώργιος Παπαδόπουλος, και στη θέση του ανέλαβε ο Δημήτριος Ιωαννίδης ο οποίος “έπεσε” λίγους μήνες αργότερα σε συνδυασμό και με τα γεγονότα στην Κύπρο και τη βίαιη εισβολή των Τούρκων στη “Μεγαλόνησο”.

Ποια είναι όμως τα συναισθήματα που μας διακατέχουν κάθε χρόνο όταν ξημερώνει η 17η Νοεμβρίου;

Σε αυτό, αλλά και σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα που σχετίζονται με το θέμα, σας δίνει την ευκαιρία να απαντήσετε το Newsbomb.gr μέσα από την εβδομαδιαία έρευνα της Prorata.

Το Newsbomb.gr και η εταιρεία Prorata θέτουν το ερώτημα και εσείς απαντάτε.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ!

ΠΕΣ ΤΗ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR!

Μπες ΕΔΩ και ψήφισε


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ