ΗΠΑ FDA: Χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικό φαρμακείο για να αγοράσετε φάρμακα; Ο αγοραστής πρέπει να προσέχει, λέει ο Οργανισμός


ΗΠΑ FDA: Μπορεί να είναι δελεαστικό να αγοράζετε συνταγογραφούμενα φάρμακα μέσω διαδικτύου, αλλά οι αγοραστές πρέπει να προσέχουν, προειδοποιεί ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Ενώ ορισμένες ιστοσελίδες φαρμακείων λειτουργούν νόμιμα και μπορούν να προσφέρουν ευκολία, ιδιωτικότητα και χαμηλότερο κόστος, άλλες μπορεί να πωλούν μη εγκεκριμένα, πλαστά και μη ασφαλή φάρμακα, συμβουλεύει ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Υπάρχουν πολλά μη ασφαλή διαδικτυακά φαρμακεία, τα οποία προσφέρουν συνταγογραφούμενα φάρμακα χωρίς να απαιτείται ιατρική συνταγή και τα πωλούν σε “πάρα πολύ μειωμένες” τιμές. Αυτά τα φαρμακεία μπορεί να χρησιμοποιούν ψεύτικες “βιτρίνες” που έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται τα αδειοδοτημένα φαρμακεία. Μπορεί να υπονοούν ή να λένε ότι τα φάρμακά τους προέρχονται από χώρες με υψηλά πρότυπα ασφαλείας, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Ωστόσο, αυτό που πωλούν θα μπορούσε να φτιαχτεί οπουδήποτε χωρίς ασφάλεια ή αποτελεσματικότητα. Τα φάρμακα θα μπορούσαν επίσης να είναι πλαστά ή ληγμένα. Να είστε επιφυλακτικοί εάν το διαδικτυακό φαρμακείο δεν απαιτεί συνταγή γιατρού, προειδοποίησε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDΑ).

Άλλες κόκκινες σημαίες:

Το φαρμακείο δεν είναι αδειοδοτημένο στις Ηνωμένες Πολιτείες ή από το φαρμακείο της πολιτείας σας και δεν διαθέτει αδειούχο φαρμακοποιό στο προσωπικό του για να απαντά σε ερωτήσεις. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε τα φάρμακα που μοιάζουν διαφορετικά από αυτά που παραλαμβάνετε στο συνηθισμένο σας φαρμακείο, φθάνουν σε κατεστραμμένη συσκευασία, έχουν ετικέτες σε ξένη γλώσσα, δεν έχουν ημερομηνία λήξης ή έχουν λήξει.

Μια τιμή που φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή είναι ένα άλλο προειδοποιητικό σημάδι.

Ένα μη ασφαλές διαδικτυακό φαρμακείο μπορεί να μην παρέχει σαφείς γραπτές προστασίες σχετικά με τη φύλαξη των προσωπικών και οικονομικών σας πληροφοριών, μπορεί να σας χρεώσει για προϊόντα που δεν παραγγείλατε ή δεν παραλάβατε ποτέ ή μπορεί να πουλήσει τις πληροφορίες σας σε άλλους. Τα φάρμακα από αυτά τα φαρμακεία μπορεί να έχουν υπερβολική ή υπερβολικά μικρή ποσότητα του δραστικού συστατικού που θεραπεύει την πάθησή σας. Μπορεί να περιέχουν ένα διαφορετικό δραστικό συστατικό ή μια επιβλαβή ουσία. Αυτά τα φάρμακα μπορεί να μην σας βοηθήσουν, αλλά μπορεί επίσης να έχουν απροσδόκητη αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα που παίρνετε, να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση ή να έχουν επικίνδυνες παρενέργειες. Μπορεί να μην έχουν αποθηκευτεί σωστά, γεγονός που μπορεί να τα καταστήσει αναποτελεσματικά.

Παρά όλα αυτά τα προβλήματα, είναι ακόμη δυνατό να βρείτε ένα ασφαλές διαδικτυακό φαρμακείο.

Ο FDA προτείνει να αναζητήσετε ένα φαρμακείο που απαιτεί πάντα συνταγή γιατρού, παρέχει φυσική διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου στις Ηνωμένες Πολιτείες και διαθέτει αδειούχο φαρμακοποιό στο προσωπικό του για να απαντά στις ερωτήσεις σας. Αυτό το διαδικτυακό φαρμακείο θα πρέπει να είναι αδειοδοτημένο από ένα κρατικό συμβούλιο φαρμακείων. Μπορείτε να ελέγξετε την άδεια του φαρμακείου στη βάση δεδομένων του κρατικού συμβουλίου αδειών φαρμακείου χρησιμοποιώντας το εργαλείο εντοπισμού στον ιστότοπο BeSafeRx του FDA. Μην χρησιμοποιείτε ένα φαρμακείο που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ