Κιβωτός του Κόσμου: «Χτυπούσαν και έβαζαν το παιδί μου στο κλουβί»


Μητέρα ανηλίκων παιδιών καταγγέλλει στο Newsbomb.gr την κακοποίηση των παιδιών της στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο

Μία ακόμη μητέρα ανηλίκων παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή του Βόλου μιλά στο Newsbomb.gr για όσα γνωρίζει, την ώρα που οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» διαδέχονται η μία την άλλη.

Οπως λέει η μητέρα των ανηλίκων παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή της Κιβωτού του Βόλου: «Ο μεγάλος μου γιος ήταν ένα από τα παιδιά που είχαν χτυπηθεί. Είχε σωματική κακοποίηση.Ήταν από τον κύριο…», λέει και προσθέτει: «Ήταν ένα από τα τρία παιδιά που είχε συμβεί το όλο θέμα τέλος πάντων, που είχε χτυπηθεί».

Η μητέρα των παιδιών συνεχίζει: «Από ό,τι μου είχε πει το παιδί, όλα αυτά που λέγονται ότι τέλος πάντων τα παιδιά είχαν κάνει όλα αυτά που είχαν κάνει. Η καταγγελία που είχε γίνει από τον κ. Αυτόν τον… που δούλευε στην Κιβωτό. Είχε φάει, λέει χαστούκι, και είχε φάει και μπουνιές. Μου είχε πει ότι τα άλλα παιδιά είχαν φάει πολύ ξύλο. Να φανταστείς “μου λέει” εγώ έφαγα χαστούκι και κάποιες μπουνιές, δεν έφαγα τόσο ξύλο όσο τα άλλα παιδιά».

Η μητέρα ξεκαθαρίζει ότι έχει πάρει πια τα παιδιά της από την «Κιβωτό του Κόσμου» και τονίζει τώρα: «Μου είχε περιγράψει ότι φέρονταν πάρα πολύ άσχημα. Ότι και στον μικρό τον γιο μου δεν έδιναν φαγητό. Μου είχε περιγράψει ότι τον κλείδωναν μέσα σε ένα κλουβί το αγοράκι μου το άλλο. Και μου το είχε πει και ο μικρός μου ο γιος αυτό. Ότι είχαν ένα κλουβί έξω από τον χώρο του ιδρύματος. Ακριβώς απ΄έξω δηλαδή και ήταν για περιστέρια και για παπαγάλους και έβαζαν τα παιδιά εκεί μέσα με τη δικαιολογία ότι είναι άτακτα παιδιά και πρέπει να τιμωρηθούν.

Εμένα το παιδί μου στον Βόλο δεν ήταν πάρα πολύ καιρό. Αλλά τα ίδια σκηνικά γίνονταν και στην Αθήνα που ήταν το παιδί. Ο μικρός μου ο γιος ήταν χτυπημένος όταν εγώ πήγα να τα δω τα παιδιά ήταν χτυπημένος στην πλάτη. Σημάδια μώλωπες στην πλάτη».

Βρέθηκαν 130.000 ευρώ σε έναν λογαριασμό της πρεσβυτέρας

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τους οικονομικούς ελέγχους, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα φέρεται να έχουν σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό 130.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως τα χρήματα αυτά βρίσκονται σε προσωπικό λογαριασμό και όχι σε κάποιον που αφορά την «Κιβωτό του Κόσμου». Υπενθυμίζεται ότι χθες αποκαλύφθηκε πως η πρεσβυτέρα τρεις ημέρες πριν επισκέφτηκε υποκατάστημα κεντρικής τράπεζας της Αθήνας και άδειασε το περιεχόμενο θυρίδας που ήταν στο όνομά της και του πατέρα Αντωνίου.

Την ίδια στιγμή οι έρευνες σε όλες τις δομές της Κιβωτού είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, όπως έγραψε και το newsbomb.gr την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η Κιβωτός του Κόσμου είχε δωρεές περίπου 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο που σημαίνει ότι μέσα σε 9 χρόνια η δομή είχε μαζέψει πάνω από 50 εκατ. ευρώ από δωρεές.

Είχε δεύτερη θυρίδα η πρεσβυτέρα;

Στο μεταξύ, μετά τις αποκαλύψεις, οι Αρχές έχουν στείλει επίσημο αίτημα στο υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό, όπου η Σταματία Γεωργαντή διατηρεί θυρίδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ερώτημα είναι αν τις τελευταίες μέρες η πρεσβυτέρα πήγε στην τράπεζα και άνοιξε τη θυρίδα που έχει.

Σε περίπτωση που αυτό έχει συμβεί, τότε θα μιλάμε για μία θυρίδα της Σταματίας Γεωργαντή σε τράπεζα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο η ίδια να έχει δύο θυρίδες, μία σε τράπεζα στον Κολωνό και μία σε άλλη τράπεζα την οποία άδειασε τις προηγούμενες ημέρες.

Χορός εκατομμυρίων με ακίνητα φιλέτα

Και ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη ένα πυκνό μυστήριο καλύπτει την υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων της «Κιβωτού του Κόσμου».

Την ίδια ώρα, το ρεπορτάζ του Mega φέρνει στο φως έγγραφα που αναδεικνύουν ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων το οποίο όμως κατά παράδοξο τρόπο έμενε αναξιοποίητο.

Ουσιαστικά ήταν ένα βάρος με τον ΕΝΦΙΑ.

Τα ακίνητα της «Κιβωτού» μαζεύτηκαν με δύο τρόπους, δωρεές και αγορές.

Οι αγορές «μαμούθ» της «Κιβωτού»

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Οργάνωση διαθέτει:

  • Χωράφι στην οδό Βερίτη στη Χίο αξίας περίπου 400.000 ευρώ
  • Αγροτεμάχιο με μονοκατοικία εκτός σχεδίου στο Νέο Ρύσσιο αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ.

Το ακίνητο της Χίου αγοράστηκε πριν τρία χρόνια μέσα στην κρίση μόλις μία εβδομάδα μετά τις εκλογές.

Η αγοράστρια εταιρεία κατέβαλε το τίμημα 245.000 € σε καθένα των πωλητών και κατ΄ αναλογία του μεριδίου του καθενός εκ δοθεισών επιταγών τραπέζης σε διαταγή των πωλητών.

Για το ακίνητο στο Νέο Ρύσσιο η αγορά έγινε το 2021 και η καταβολή του τιμήματος έγινε με ολόκληρο το συμφωνημένο τίμημα των 890.000 ευρώ, που έλαβαν και πληρώθηκαν οι πωλητές κατά την αναλογία τους από την αγοράστρια εταιρεία.

Ποσό 70.000 ευρώ με μεταφορές πίστωσης λόγω εισερχομένων εμβασμάτων και ποσό 820.000 ευρώ σήμερα με την ισόποση τραπεζική επιταγή η οποία είναι σε διαταγή της αγοράστριας και οπισθογραφήθηκε.

Η εντυπωσιακή μεζονέτα στον Διόνυσο

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί και το εντυπωσιακό ακίνητο στον Διόνυσο που μάλιστα και ο κάδος σκουπιδιών γραφεί πάνω κιβωτός.

Τα πάντα είναι κλειστά και δεν υπάρχει ένδειξη ζωής στο φρεσκοβαμμένο ακίνητο που διαθέτει:

  • Υπόγειο: 94τμ
  • Ισόγειο: 122 τμ
  • Όροφος: 77τμ
  • Αξία 600.000€

Κάποια από τα ακίνητα τα εκμεταλλεύονταν νοικιάζοντάς τα και άλλα όχι. Διαχειριστής είχε αναλάβει πρώην παίκτης του μπάσκετ.

Από δωρεά η «Κιβωτός» έχει σημαντικό μέρος και πολυκατοικίας σε κομβικό σημείο της Αγίας Παρασκευής:

  • Διαμέρισμα στον β’ όροφο 55τμ
  • Διαμέρισμα στον γ΄ όροφο 105τμ
  • Διαμέρισμα στον δ’ όροφο 60τμ
  • Αποθήκες 4.46 τμ, 2,56τμ (2)
  • Θέσεις πάρκινγκ 12.50τμ (2)

Συνολική αξία 550.000 ευρώ

Ανάλογη είναι και η δωρεά στη Νέα Ελβετία:

  • 4 διαμερίσματα
  • 2 καταστήματα

Συνολική αξία 230.000 ευρώ

Όλα τα ακίνητα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ