Όσκαρ 2023: Η αλλαγή που ήταν δίκαιη και γίνεται πράξη


Η Ακαδημία αποφάσισε να δείχνει ζωντανά την απονομή των Όσκαρ και στις 23 κατηγορίες των βραβείων.

H επερχόμενη τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ πρόκειται -επιτέλους- να διορθώσει μια αδικία που συνέβαινε τα τελευταία χρόνια και που δικαίως είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις. Η Ακαδημία βάζει τα πράγματα στη σωστή τους θέση και στο εξής θα δείχνει ζωντανά την απονομή των Όσκαρ σε όλες τις κατηγορίες.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια, 8 κατηγορίες των Όσκαρ (Μουσικής, Μοντάζ, Σκηνογραφίας, Ηχου, Μακιγιάζ και Κομμώσεων, Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ, Μικρού Μήκους και Μικρού Μήκους Animation) είχαν υποστεί έναν διαχωρισμό που άτυπα τις παραγκώνιζε ως «δευτερεύουσες». Και αυτό γιατί τα βραβεία των κατηγοριών αυτών απονέμονταν πριν τη μεγάλη, λαμπερή τελετή και τα μαγνητοσκοπημένα πλάνα έμπαιναν εμβόλιμα στην live παρουσίαση που έβλεπαν οι τηλεθεατές σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Φέτος, η 95η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ θα δείξει ζωντανά τα βραβεία και στις 23 κατηγορίες τα οποία θα απονεμηθούν στη σκηνή του Dolby Theater.

O Πρόεδρος της Ακαδημίας, Μπιλ Κρέιμερ, ανέφερε σε σχετική δήλωσή του: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όλες οι κατηγορίες θα περιλαμβάνονται στη ζωντανή μετάδοση. Δεσμευόμαστε να ετοιμάσουμε μία τελετή που θα γιορτάσει τους καλλιτέχνες, τις τέχνες, τις επιστήμες και το πνεύμα συνεργασίας που έχει μια ταινία. Αυτή είναι η αποστολή της Ακαδημίας και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να οργανώσουμε ένα σόου που θα γιορτάζει όλους όσους μοχθούν για την τέχνη του σινεμά».

Στη συνέχεια ο Κρέιμερ άφησε να εννοηθεί ότι η Ακαδημία έχει το βλέμμα στην 100ή επέτειο των Όσκαρ: «Τα 95α Όσκαρ είναι τρομερά σημαντικά για εμάς. Νομίζω ότι θέτουν έναν πραγματικά ενδιαφέρον ρυθμό για τα 100ά μας».

Η 95η Τελετή των Βραβείων Οσκαρ θα πραγματοποιηθεί στο Dolby Theater στις 12 Μαρτίου του 2023 με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ