25η Τελετή Αποφοίτησης του IST College


Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, η 25η Τελετή Αποφοίτησης του IST College, των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω των περιορισμών του κορονοϊού. Η επιβλητική και ταυτόχρονα ζεστή τελετή φιλοξενήθηκε από το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών που εδώ και χρόνια συνεργάζεται και υποστηρίζει δράσεις του κολλεγίου, στον εξαιρετικό χώρο του Αμφιθεάτρου του «ΕΡΜΗΣ». Έναν χώρο προσεκτικά επιλεγμένο, με υψηλό συμβολισμό, αφού ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος της Αγοράς Εργασίας και της Επιχειρηματικότητας υποδέχεται τους νέους πτυχιούχους μας στους κόλπους του, σε μία από τις πιο σημαντικές τους στιγμές. Οι νέοι απόφοιτοι του IST College από τα τμήματα των Επιχειρησιακών και Οικονομικών Σπουδών, του Τουρισμού και της Επιστήμης Υπολογιστών/Πληροφορικής, που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στα προγράμματα των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων Wrexham Glyndwr University, Catholic University of Lyon, California Metropolitan University και European International University παρέλαβαν τα πτυχία τους καταχειροκροτούμενοι από το κοινό.

Την τελετή και το IST College, εκτός από τις οικογένειες των αποφοίτων, τίμησαν με την παρουσία τους και εκλεκτοί υψηλοί προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων: ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάσης Νίκος, ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Matthew Lodge, η Πρόξενος της Πρεσβείας της Ουκρανίας κα Anna Tischenko, εκπρόσωποι της Axion Hellas, ο Πρόεδρος του California Metropolitan University κ Sailesraj Bala Murali κ.α.

Παρούσα ήταν βεβαίως σύσσωμη και η Διοίκηση του IST College, από τον Ιδρυτή του κολλεγίου και Επιτιμο Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Δρ. Φουντουκάκο Δρακούλη, την Γενική Διευθύντρια κα Φουντουκάκου Δάφνη, τον CEO κ. Μηναδάκη Ιωάννη καθώς και το Ακαδημαϊκό και Διοικητικό Στελεχιακό Δυναμικό του κολλεγίου.

Όλοι οι ομιλητές στους σύντομους χαιρετισμούς τους επαίνεσαν την προσπάθεια των νέων αποφοίτων του IST και τους συνεχάρησαν για την επιτυχία τους, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται να δείχνουν επιμονή, στόχο-προσήλωση, πίστη και θάρρος για να υλοποιούν τα όνειρά τους, οπλισμένοι με τις ακαδημαϊκές γνώσεις αλλά και τις δεξιότητες τις οποίες τους προσέφερε το IST κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχτηκε το κοινό τη φράση του ιδρυτή του κολεγίου και επίτιμου προέδρου του ΕΒΕΑ, Δρ. Δρακούλη Φουντουκάκου, ότι η πόρτα τόσο του IST όσο και του Ε.Β.Ε.Α. θα είναι πάντα ανοιχτή σε όποια υποστήριξη χρειαστούν οι νέοι απόφοιτοι αφού μέλημα του κολλεγίου είναι οι νέοι να δημιουργήσουν ευκαιρίες στη χώρα τους και να την αναδείξουν με τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους.

Ο Αναπλ. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η ημέρα αυτή της αποφοίτησης είναι ένας βατήρας που, για να λειτουργήσει ουσιαστικά, πρέπει κι εσείς -οι απόφοιτοι- να έχετε τη δέουσα ορμή και δράση, να μην σταματήσετε ποτέ να οραματίζεστε, να ελπίζετε. Άλλωστε εσείς είστε η ελπίδα αυτού του κράτους. Δεν μπορούμε και δεν δικαιούμαστε ως πολιτεία να σας χάσουμε».

Ενώ, ο Βρετανός Πρέσβης Αξιότιμος κ. Μatthew Lodge που κέρδισε το κοινό με την ευχάριστη έκπληξη του χαιρετισμού του και στα ελληνικά «Έχετε μπροστά σας ένα δυνατό μέλλον. Και χρειαζόμαστε όλοι τέτοιους νέους που ολοκλήρωσαν με αυτό τον τρόπο τις σπουδές τους. Είμαστε πολύ περήφανοι που η Μ. Βρετανία έχει παίξει ένα μικρό ρόλο στην προσπάθεια αυτή που έχετε κάνει και που θα κάνετε μελλοντικά. Πολλά συγχαρητήρια για όσα καταφέρατε, και τις θερμές ευχές μας για το μέλλον».

Μία από τις ιδιαίτερες στιγμές της αποφοίτησης ήταν και η Απονομή πτυχίου στην απόφοιτο του τμήματος Τουρισμού κα Καλλιόπη-Υπαπαντή Νικολάκη που ήταν η πρώτη από τους υποτρόφους της συνέργειας της Axion Hellas με το IST College για την υποστήριξη της εκπαίδευσης των νέων από ακριτικά ελληνικά νησιά που αποφοίτησε. Η απονομή έγινε από την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικής και Πολιτιστικής Ομάδας της Axion Hellas, κα Δρακούλη Αλίκη, η οποία μαζί με την πρόεδρο της Axion Hellas κα. Κορμά Σάντη τίμησαν την εκδήλωση.

Μετά την τελετή, ακολούθησε cocktail στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου όπου όλοι οι απόφοιτοι, οι καλεσμένοι καθώς και τα μέλη του IST είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να φωτογραφηθούν και να απολαύσουν αυτή την τόσο σημαντική στιγμή στην σταδιοδρομία τους.

«Πραγματικά η διασυνοριακή εκπαίδευση αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα διεθνούς συνεργασίας, διαφάνειας, ενότητας και ανθρώπινης προσπάθειας. Στο IST College εδώ και περισσότερο από 30 χρόνια συνεργαστήκαμε με διεθνή πανεπιστήμια και δώσαμε την ευκαιρία σε χιλιάδες φοιτητές στην Ελλάδα που διαφορετικά δεν θα είχαν την ευκαιρία να σπουδάσουν στο εξωτερικό να συνεχίσουν διεθνείς σπουδές εδώ στην Ελλάδα μέσα από προγράμματα που οδηγούν σε πτυχίο ή μεταπτυχιακό με υψηλά πρότυπα. Συγχαρητήρια σε όλους τους αποφοίτους μας!» δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του IST κα Δάφνη Φουντουκάκου.

Προφίλ: IST College – Independent Studies of Science and Technology

Το ΙST, με περισσότερα από 30 χρόνια λειτουργίας, σήμερα είναι ένα πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, με άδειες λειτουργίας για Κολλέγιο, Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Παράλληλα, με τη μακροχρόνια πορεία του στα εκπαιδευτικά δρώμενα αναπτύχθηκε στους κόλπους του μία δραστήρια και πολυσχιδής κοινότητα από διακεκριμένους καθηγητές, καταξιωμένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με όραμα, φιλόδοξους start-uppers και ενθουσιώδεις φοιτητές.

Το IST σε συνεργασία με διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού προσφέρει Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών, ευέλικτα προγράμματα Supported Distance Learning, διετή προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης καθώς και προγράμματα Δια Βίου Μάθησης όπως σεμινάρια, professional diplomas και προγράμματα ενδοεταιρικής εκπαίδευσης τα οποία πιστοποιούνται από την ACTA (Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

Οι βασικοί ακαδημαϊκοί τομείς-τμήματα στους οποίους δραστηριοποιείται το IST είναι:

  • Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες
  • Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Σπουδές
  • Επιστήμη Υπολογιστών-Πληροφορική
  • Ανθρωπιστικές Επιστήμες – Ψυχολογία

Βασική αποστολή του IST είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας, ενθάρρυνση της καινοτομίας και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των φοιτητών στοχεύοντας στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό το IST συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (EBEA), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ), την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ), την Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ καθώς και με το Digital Marketing Institute (DMI).

IST College: Λ. Συγγρού 68, 11742 Αθήνα

Τηλέφωνο: +30 210 4822222

Website: www.ist.edu.gr – E-mail: [email protected]

FB: @ist college – Instagram:@ist_college – YouTube: ISTCollegeAthens


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ