Αγάπη: Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε την αγάπη στη σχέση μας;


Ποιος δεν θέλει να μάθει μερικές υπέροχες συμβουλές αγάπης; Ξέρεις, συμβουλές για το πώς να βρεις μεγάλη αγάπη ή να μείνεις στην αγάπη που έχεις. Είτε είστε νέος στη σκηνή των γνωριμιών είτε είστε επί μακρόν παντρεμένοι, μπορεί να είναι χρήσιμο να διαβάσετε μερικές συμβουλές αγάπης.

Συμβουλές για να δείχνετε την αγάπη σας ακόμα περισσότερο

Πολλές σχέσεις καταρρέουν συχνά από την έλλειψη αγάπης. Εδώ είναι 7 συμβουλές για μια δυνατή σχέση όταν η αγάπη δεν είναι αρκετή.

1. Αναπτύξτε ενσυναίσθηση και ακούτε πραγματικά ο ένας τον άλλον
Η καλή επικοινωνία ξεκινά συχνά με την επιθυμία να κατανοήσουμε άλλες απόψεις. Πόσα επιχειρήματα είχατε που μόλις βγήκαν εκτός ελέγχου επειδή κανείς δεν ακούει πραγματικά ή δεν προσπαθεί να καταλάβει; Νομίζω ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όλοι, είτε για μια σχέση είτε όχι, είναι να αναπτύξουμε μια ισχυρή αίσθηση ενσυναίσθησης και συμπόνιας. Η μνησικακία, οι πικρές σκέψεις και η αρνητικότητα προς τους άλλους θα έχουν μπούμερανγκ μόνο αν την κρατήσετε.

2. Περάστε ποιοτικό χρόνο ως ζευγάρι τακτικά
Μπορεί να είναι εύκολο να γλιστρήσετε σε μια κοσμική ρουτίνα, ειδικά αν εσείς και ο σημαντικός σας άλλος ζείτε μαζί. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αλλάξετε δραστικά τη ζωή σας, να πάτε σε ακριβά ραντεβού ή περιπέτειες που τροφοδοτούν την αδρεναλίνη για να κάνετε μεγάλη διαφορά στις σχέσεις σας. Αφήστε στην άκρη μια μέρα την εβδομάδα για μια «νύχτα ραντεβού» και βάλτε στόχο να κάνετε κάτι εντελώς διαφορετικό μαζί κάθε εβδομάδα. Φάτε και μαγειρέψτε μαζί ή δοκιμάστε ένα νέο χόμπι.

3. Περάστε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σας τακτικά
Μια καλή σχέση πρέπει να είναι ισορροπημένη. Μην αφήνετε όλη σας την ενέργεια και μην εγκαταλείπετε τα χόμπι και τα πράγματα που αγαπάτε να κάνετε. Φυσικά, οι σχέσεις περιλαμβάνουν αναπόφευκτα συμβιβασμούς, αλλά φροντίστε να μην υποφέρει ποτέ η δική σας ευτυχία ως αποτέλεσμα.

4. Μην περιμένετε από τον σύντροφό σας να σας ολοκληρώσει
Θα πρέπει να αισθάνεστε καταπληκτικά όπως ακριβώς είστε. Εάν αναζητάτε ιδιότητες στον σύντροφό σας που πιστεύετε ότι σας λείπουν, θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στη σχέση. Μερικές φορές μπορούμε να περιμένουμε πάρα πολλά από τους συνεργάτες μας. Ναι, θα πρέπει να νιώθετε ευτυχισμένοι με τον σύντροφό σας, αλλά δεν πρέπει να βασίζεστε σε κάποιον άλλο για να σας κάνει ευτυχισμένους. Η ευτυχία είναι κάτι που πρέπει να πηγάζει από μέσα σου. Ναι, μια σχέση μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σας, αλλά δεν πρέπει ποτέ να σας ολοκληρώσει.

5. Εκτιμήστε τα μικρά πράγματα
Όταν είστε μαζί για αρκετό καιρό, μπορεί να φαίνεται εύκολο να θεωρείτε τον σύντροφό σας δεδομένο. Πείτε «ευχαριστώ» περισσότερο, πείτε τους ότι τους αγαπάτε ή στείλτε χαριτωμένα μηνύματα (με μέτρο φυσικά). Ενημερώστε τον/την σύντροφό σας πόσο πολύ σημαίνει για εσάς, ώστε να μην αισθάνεται ποτέ δεδομένο. Αυτή είναι ίσως μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές για μια δυνατή σχέση.

6. Κατανοήστε πώς εκφράζετε και οι δύο την αγάπη σας
Μερικοί άνθρωποι εκφράζουν την αγάπη τους για τους άλλους μέσα από πολλές αγκαλιές και σωματική στοργή. Άλλοι άνθρωποι μπορεί να δείξουν την αγάπη τους με πράξεις και μικρές χειρονομίες. Άλλοι μπορεί να εκπλήξουν το σημαντικό τους άλλο μισό με εισιτήρια εκδηλώσεων, γεύματα και άλλες ρομαντικές χειρονομίες. Μάθετε πώς θέλει ο σύντροφός σας να εκφράζει την αγάπη του. Μην το παίρνετε προσωπικά εάν, για παράδειγμα, δεν σας αγκαλιάζουν συνεχώς ή δεν σας εκπλήσσουν με περιπετειώδη ραντεβού. Εναλλακτικά, εάν γνωρίζετε πώς αρέσει στον σύντροφό σας να λαμβάνει αγάπη, μπορείτε να προσαρμοστείτε ανάλογα και να δείξετε την αγάπη σας με έναν τρόπο που το άλλο άτομο θα ήθελε να τη λάβει.

7. Μάθετε να συγχωρείτε
Μην αφήνετε τη δυσαρέσκεια να συσσωρεύεται με τα χρόνια. Το να κρατάτε μνησικακία θα σας έχει μόνο μπούμερανγκ και θα βλάψει τη σχέση σας μακροπρόθεσμα. Η συγχώρεση είναι το κλειδί για κάθε δυνατή σχέση, οπότε αν υπάρχουν πράγματα που παίζουν ακόμα στο μυαλό σας, μιλήστε τα με τον σύντροφό σας και δουλέψτε με τον εαυτό σας για να βρείτε στην καρδιά σας να συγχωρήσετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ