ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε το τέλος της επιδημίας του HIV/AIDS μέχρι το 2030


Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανανεώσουν την εστίασή τους στον τερματισμό της επιδημίας του HIV/AIDS έως το 2030, με νέα χρηματοδότηση και πενταετή στρατηγική, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τα φιλόδοξα σχέδιά της την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Τερματισμός της επιδημίας του HIV/AIDS

Μεταξύ των στοιχείων του σχεδίου είναι να ζητηθούν 850 εκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό του 2023 για προγράμματα πρόληψης και φροντίδας του HIV. Ο Μπάιντεν πρότεινε επίσης ένα νέο εθνικό πρόγραμμα PrEP 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό θα μπορούσε να δώσει πρόσβαση σε προφύλαξη και υπηρεσίες προέκθεσης για άτομα χωρίς ασφάλιση ή χαμηλή κάλυψη.

Οι παγκόσμιοι στόχοι περιλαμβάνουν την επίτευξη των στόχων του UNAIDS για τη μείωση των νέων λοιμώξεων και την επίτευξη στόχων για όλες τις ηλικίες, το φύλο και τις ομάδες πληθυσμού. Θα περιλαμβάνει επίσης τη βελτίωση της ισότητας για τα έφηβα κορίτσια, τις νέες γυναίκες και τα παιδιά, ανέφερε το CNN.

“Η δουλειά μας δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο HIV παραμένει μια σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια της υγείας και την οικονομική ανάπτυξη”, έγραψε στη νέα στρατηγική ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. «Η πρόοδός μας μπορεί εύκολα να εκτροχιαστεί εάν χάσουμε την εστίαση ή την πεποίθησή μας ή αποτύχουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες, πολλές που τροφοδοτούνται από το στίγμα και τις διακρίσεις και τους τιμωρητικούς νόμους, που στέκονται εμπόδιο στο δρόμο μας».

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του Προέδρου των ΗΠΑ για την ανακούφιση από το AIDS (PEPFAR) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει υποστηρίξει την αντιρετροϊκή θεραπεία για περισσότερους από 20 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά από τις 30 Σεπτεμβρίου, ανέφερε το CNN. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται από 18,96 εκατομμύρια το 2021. Η PEPFAR έχει παράσχει σε 64,7 εκατομμύρια ανθρώπους υπηρεσίες τεστ HIV και βοήθησε 5,5 εκατομμύρια μωρά να γεννηθούν με HIV.

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ανέφερε στο Twitter την Πέμπτη, «Με τολμηρή ηγεσία, μπορούμε να προσφέρουμε φροντίδα για όλους!» Ο διευθυντής ζήτησε από τις χώρες να εφαρμόσουν παγκόσμιες στρατηγικές όχι μόνο για τον HIV, αλλά και για την ηπατίτιδα και τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις.

Ο HIV εξακολουθεί να μην έχει εμβόλιο ή θεραπεία, παρόλο που τα φάρμακα τον έχουν καταστήσει πιο διαχειρίσιμο και έχουν αποτρέψει τις λοιμώξεις. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν HIV στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του 2019. Η πρόσβαση στην περίθαλψη ποικίλλει ευρέως, με τον HIV να επηρεάζει δυσανάλογο αριθμό Μαύρων και Ισπανοαμερικανών, ανέφερε το CNN. Οι στόχοι των ΗΠΑ περιλαμβάνουν τη μείωση αυτών των ανισοτήτων με παράλληλη πρόληψη νέων μολύνσεων από τον ιό HIV και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων για όσους έχουν HIV.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ