Το ταξίδι Ουίλιαμ-Κέιτ στις ΗΠΑ και το «ραντεβού» με τον Μπάιντεν


Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ έφθασαν στη Βοστώνη, στην πρώτη επίσκεψή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από οκτώ χρόνια. Στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας τους θα συναντήσουν μεταξύ άλλων τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν 

Ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκονται στη Βοστώνη- την πατρίδα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ Κένεντι, για να ανακοινώσουν τους νικητές του Βραβείου Earthshot, ολοκληρώνοντας το πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ θα γίνει δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν, ενώ η σύζυγός του Κέιτ θα κάνει το δικό της πρόγραμμα.

Το πλήθος χαιρετάει την Κέιτ Μίντλετον στη ΜασαχουσέτηΑΡ

Η τριήμερη επίσκεψη του ζευγαριού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού επισκιάστηκε από τη διαμάχη για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και την κυκλοφορία-έκπληξη ενός πολυαναμενόμενου τρέιλερ. Πρόκειται για το βίντεο του ντοκιμαντέρ για τον Χάρι και τη Μέγκαν που θα προβληθεί στο Netflix.

Σκηνές απο το τρέιλερ του ντοκιμαντέρΑΡ

Στο τρέιλερ του «Harry & Meghan», όπως είναι ο τίτλος του, προβάλλονται φωτογραφίες του ζευγαριού από τη δεξίωση του γάμου τους, ένα ταξίδι στην Αφρική, αλλά και από την τελευταία τους εμφάνιση με τη βασιλική οικογένεια, πριν αποφασίσουν να αποσυρθούν από τα καθήκοντά τους.

Και τα δύο γεγονότα έχουν επισκιάσει την επίσκεψη του Ουίλιαμ και της Κέιτ στις ΗΠΑ. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας περνάει χρόνο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Θα επισκεφθεί το παγκοσμίου φήμης Κέντρο για το Αναπτυσσόμενο Παιδί στο πλαίσιο των προσπαθειών της να προωθήσει τη σημασία της φροντίδας στα πρώτα χρόνια του παιδιού.

Πηγές κοντά στην πριγκίπισσα δήλωσαν ότι είναι «παθιασμένη» με το θέμα και ήλπιζε να επισκεφτεί ερευνητές στο Χάρβαρντ εδώ και αρκετό καιρό. Σε διαφορετικό σημείο της πόλης, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα επισκεφθεί την προεδρική Βιβλιοθήκη John F Kennedy, όπου ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα τον χαιρετήσει και επίσημα. Θα ξεναγηθεί στο μουσείο από την κόρη του JFK, Kάρολαιν Κένεντι.

Ο Ουίλιαμ θα μάθει για το βραβείο Moonshot του Προέδρου Κένεντι, το οποίο προκάλεσε την Αμερική να στείλει άνθρωπο στο φεγγάρι και πρόσφερε επίσης έμπνευση για το περιβαλλοντικό βραβείο Earthshot του πρίγκιπα. Η ημέρα θα κορυφωθεί με την γεμάτη αστέρια τελετή Earthshot, όπου πέντε νικητές θα κερδίσουν βραβεία ύψους 1 εκατομμυρίου λιρών για να αναπτύξουν περαιτέρω την εργασία τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Η τραγουδίστρια Μπίλι Άιλις θα δώσει το παρών στη λαμπερή τελετή, όπως επίσης η Άνι Λένοξ και η Έλι Γκούλντινγκ. Η επίσκεψη του ζεύγους στην Αμερική δεν πήγε όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Το Μπάκιγχαμ θεωρούσε οτι το ταξίδι θα βοηθούσε στην προώθηση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην παγκόσμια σκηνή. Αμαυρώθηκε ωστόσο από τα ρατσιστικά σχόλια της νονάς του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

H λαίδη Σούζαν Χάσεϊ, νονά του πρίγκιπα Γουίλιαμ και μέλος του βρετανικού βασιλικού οίκου, παραιτήθηκε, μετά από ρατσιστικά σχόλια προς μαύρη ακτιβίστρια. Η 82χρονη λαίδη Σούζαν έθεσε επίμονες ερωτήσεις για την «καταγωγή» μαύρης ακτιβίστριας σε δεξίωση που οργάνωσε η βασιλική σύζυγος Καμίλα, στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, με θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Ουίλιαμ είπε ότι «ο ρατσισμός δεν έχει θέση στην κοινωνία μας».Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής εμφάνιση του βασιλικού ζευγαριού μετά τον θάνατο της βασίλισσας και από τότε που έγιναν Πρίγκιπας και Πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Ο Χάρι και η Μέγκαν σε σκηνή από το ντοκιμαντέρ του NetflixAP

Στην τελετή απονομής των βραβείων Earthshot δεν αναμένεται να παραστούν ο αδερφός του Ουίλιαμ πρίγκιπα Χάρι και η Μέγκαν. Το ζεύγος όμως «αναστάτωσε»με τον τρόπο του το ταξίδι του Ούλιαμ και της Κέιτ, καθώς χθες κατά τη δεύτερη μέρα του ταξιδιού τους κυκλοφόρησε το τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ τους.

Ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας προσπάθησαν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον στα άτομα που συνάντησαν και στα έργα τα οποία επιχείρησαν να προβάλλουν και όχι στα «κουτσομπολιά» για το παλάτι και τις σχέσεις τους με τους «έκπτωτους» Χάρι-Μέγκαν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ