Formula 1: Δεν πρόκειται να διεξαχθεί το κινεζικό grand prix το 2023


Ο αγώνας είχε συμπεριληφθεί στο καλεντάρι του 2023, ωστόσο σήμερα Παρασκευή (2/12) ανακοινώθηκε η ματαίωσή του, εξαιτίας των αυστηρών μέτρων που επιβάλλουν οι Αρχές της χώρας, προκειμένου να καταπολεμηθεί η έξαρση του κορονοϊού. («Βόμβα» του ESPN για το μέλλον του Αντετοκούνμπο στα ελάφια).

Το κινεζικό grand prix του 2023 ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 16 Απριλίου στη Σανγκάη και θα ήταν ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς, ωστόσο η απόφαση για τη ματαίωσή του δεν αποτελεί έκπληξη. Υπενθυμίζεται ότι το κινεζικό grand prix διεξήχθη για τελευταία φορά το 2019 -όντας μάλιστα ο χιλιοστός αγώνας της Φόρμουλα Ένα από το 1950- με νικητή τον Λιούις Χάμιλτον.

Η ανακοίνωση της Formula 1

«Η Formula 1 μπορεί να επιβεβαιώσει, μετά από διάλογο με τον promoter και τις σχετικές αρχές, ότι το κινεζικό γκραν πρι του 2023 δεν θα λάβει χώρα, λόγω των συνεχιζόμενων δυσκολιών που παρουσιάζονται από την κατάσταση με την COVID-19. Η Φόρμουλα Ένα εξετάζει εναλλακτικές επιλογές για να αντικαταστήσει το κενό στο καλαντάρι του 2023 και θα παράσχει ενημέρωση γι’ αυτό εν ευθέτω χρόνω».

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ