Θανατηφόρα κρούσματα στρεπτόκοκκου – Μαθητές δημοτικού τα θύματα


Ένας ακόμη μαθητής Δημοτικού στη Βρετανία έχασε τη ζωή του από κρούσμα στρεπτόκοκκου της ομάδας Α. Πρόκειται για τον τέταρτο επιβεβαιωμένο θάνατο.  

Την Παρασκευή, ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) ανακοίνωσε ότι το τέταρτο παιδί, μαθητής δημοτικού στο Ίλινγκ του δυτικού Λονδίνου, πέθανε από τη συγκεκριμένη βακτηριακή λοίμωξη. Επίσης, οι γονείς ενός τετράχρονου αγοριού από το Μπάκιγχαμσαϊρ δήλωσαν ότι το παιδί τους πέθανε από τον στρεπτόκοκκο της ομάδας Α.

Άλλα δύο παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους, σε διάστημα μίας εβδομάδας, ηλικίας 6 ετών.

Ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α, μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του λαιμού και, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, νόσο που απειλεί τη ζωή.

Ο Δρ Yimmy Chow, σύμβουλος προστασίας της υγείας στο UKHSA, δήλωσε για την περίπτωση του παιδιού στο Ίλινγκ: «Είμαστε εξαιρετικά θλιμμένοι όταν μαθαίνουμε για τον θάνατο ενός παιδιού στο δημοτικό σχολείο St John’s και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του, τους φίλους του και τη σχολική κοινότητα. Σε συνεργασία με την ομάδα δημόσιας υγείας του Συμβουλίου του Ίλινγκ, δώσαμε προληπτικές συμβουλές στη σχολική κοινότητα για να βοηθήσουμε στην πρόληψη περαιτέρω κρουσμάτων και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ