Πώς θα επιλέξετε το σωστό σουτιέν για να είστε υγιείς


Ανεξάρτητα από το αν φοράτε αθλητικό σουτιέν, με δαντέλες ή με μπανέλες, θα πρέπει πάντοτε να επιλέγετε τον στηθόδεσμο που εφαρμόζει σωστά στο στήθος σας. Αν επιλέξετε λάθος μέγεθος, μπορεί να πονάει η πλάτη σας, να νιώθετε πίεση στο στέρνο, να έχετε πονοκέφαλο ή να περιοριστεί η κυκλοφορία στους ιστούς του στήθους.

Να θυμάστε πως το γυναικείο στήθος δεν παραμένει ίδιο καθώς μεγαλώνετε και είναι εντελώς διαφορετικό στα 20, στα 30 και στα 40.

Επίσης, η ωορρηξία κάνει το στήθος μας ελαφρώς μεγαλύτερο και μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό εξαιτίας της αυξομείωσης του βάρους πάλι αλλάζει το μέγεθος που είναι κατάλληλο για μας.

Δυστυχώς, τέσσερις στις πέντε γυναίκες φορούν λάθος μέγεθος σουτιέν. Λίγες όμως συνειδητοποιούν ότι μια λανθασμένη επιλογή θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην υγεία.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε επιλέξει λάθος σουτιέν

  • Το σουτιέν ανεβαίνει πολύ ψηλά στην πλάτη
  • Δεν καλύπτει όλο το στήθος με αποτέλεσμα να ξεχειλίζει από το σουτιέν
  • Τα cups του στηθόδεσμου έχουν κενό ή ζαρώνουν
  • Οι τιράντες πέφτουν ή τραβούν
  • Η μπανέλα προκαλεί πόνο στο στέρνο

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση του σωστού μεγέθους σουτιέν;

  • Συμβάλλει στη διατήρηση της καλής στάσης του σώματος
  • Κάνει το σώμα να φαίνεται πιο λεπτό
  • Αποτρέπει τη χαλάρωση των μαστών
  • Ανακουφίζει από την καταπόνηση του αυχένα και των ώμων
  • Διατηρεί υγιή τα νεύρα και τους ιστούς του λαιμού

Τι θα συμβεί στο σώμα μας αγοράζοντας ένα σουτιέν που δεν είναι κατάλληλο για μας;

Με το 80% των γυναικών να φορούν λάθος μέγεθος σουτιέν, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις μιας λανθασμένης επιλογής.

Οι αρνητικές επιπτώσεις περιλαμβάνουν:

  • Κακή στάση του σώματος
  • Οσφυαλγία
  • Πόνο στο στήθος
  • Πόνο στις θηλές
  • Ραγάδες στο στήθος
  • Σημάδια και πιθανές πληγές στο δέρμα του μαστού
  • Υπερβολική ή πρόωρη χαλάρωση των μαστών
  • Πίεση στο στέρνο
  • Πόνο στον αυχένα
  • Δυσφορία στους τένοντες του ώμου
  • Πονοκεφάλους

Πώς επιλέγουμε το σωστό νούμερο σουτιέν

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που δυσκολεύονται να βρουν το κατάλληλο νούμερο σουτιέν, δείτε πώς θα βρείτε το κατάλληλο για σας. Καλό θα ήταν να σημειώσετε το νούμερό σας προκειμένου να μην το ξεχάσετε.

Αρχικά, το νούμερο του σουτιέν αποτελείται από έναν αριθμό και ένα γράμμα.

Το μέγεθος του θώρακα μετριέται με αριθμούς: 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100.

Το cup μετριέται με γράμματα: A, B, C, D, E, F, G, H, I, J.

Το μέγεθος του θώρακα: Η μέτρηση πρέπει να γίνει γύρω από την πλάτη, πάνω από το στήθος και κάτω από τις μασχάλες σας. Η δε μεζούρα πρέπει να είναι άνετη και να μην σας σφίγγει.

Μέγεθος του στήθους: Με τη βοήθεια της μεζούρας μετρήστε το πιο γεμάτο σημείο του στήθους σας.

Μέγεθος cup: Tα μεγέθη των σουτιέν διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα. Ο ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τις μετρήσεις του μεγέθους θώρακα και στήθους που διαβάσατε παραπάνω και να τις εντοπίσετε απευθείας στον πίνακα μεγεθών της μάρκας που θα επιλέξετε.

Παράδειγμα:

Νούμερο θώρακα = 75cm , Νούμερο στήθους = 80cm

Τότε –> 80 – 75 = 5εκ

Το νούμερο Cup σας είναι B. Και το νούμερο σουτιέν σας 75B.

Μπανέλες: Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σας αφήνουν σημάδια πάνω στο δέρμα ή να βρίσκονται κάτω από το δέρμα του στήθους.

Τιράντες: Αν έχετε μεγάλο μπούστο, θα πρέπει να επιλέγετε τιράντες που είναι αρκετά φαρδιές έτσι ώστε να μην σας τραβούν και να μπορούν να στηρίξουν το βάρος των μαστών.

Τα 10 είδη σουτιέν

Αθλητικά σουτιέν: Αν η άθληση είναι μέρος της καθημερινότητάς σας, τότε σίγουρα θα πρέπει να συνοδεύεται κι από το κατάλληλο αθλητικό σουτιέν, πέρα από τα υπόλοιπα είδη γυμναστικής.

Εφηβικά σουτιέν: Τα σουτιέν δεν αναδεικνύουν μόνο τη θηλυκή πλευρά μιας γυναίκας, αλλά αποτελούν ένα απαραίτητο εσώρουχο ήδη από την εφηβική ή ακόμη και την προ-εφηβική ηλικία των κοριτσιών. Ένα κορίτσι μπορεί να διαλέξει το εφηβικό σουτιέν που της ταιριάζει, ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης του στήθους της και τη συχνότητα άθλησής της. Τα έφηβα κορίτσια μπορούν να διαλέξουν είτε κάποιο εφηβικό μπουστάκι είτε κάποιο σουτιέν χωρίς μπανέλα (με ή χωρίς ενίσχυση).

Με μπανέλα: Μπορεί να θεωρείται μια πιο κλασική και safe επιλογή, αλλά ειδικά αν πρόκειται για μεγάλα στήθη, θα διαμορφώσει και θα στηρίξει την περιοχή, χωρίς να το ενισχύσει σε όγκο.

Χωρίς μπανέλα: Τα σουτιέν χωρίς μπανέλα  χαρίσουν απίστευτη άνεση, μαζί με διακριτική στήριξη.

Για μεγάλο στήθος: Είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο και βαρύ στήθος, χωρίς την κατάλληλη στήριξη του σουτιέν, μπορεί να κουράσει, ακόμη και να προκαλέσει πόνο στον αυχένα, τη μέση ή ημικρανίες. Γι’ αυτό πρέπει να επιλέξετε αυτό που το στηρίζει 100%.

Strapless σουτιέν: Ένα καλής ποιότητας strapless σουτιέν, διαθέτει και σιλικόνη στο λάστιχο της πλάτης ή των cups για ενισχυμένη στήριξη, ενώ το θετικό είναι ότι συνοδεύεται από αφαιρούμενες και ρυθμιζόμενες τιράντες.

Push-up – Με ενίσχυση: Τα push-up σουτιέν διαθέτουν μαξιλαράκι, μπανέλα και μονή ή διπλή ενίσχυση για να παρέχουν σωστό κράτημα, ενισχυμένο μπούστο και μοναδικό ντεκολτέ, που τονίσει τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας με μικρό στήθος.

Bralette: Δαντελωτό, μεταξωτό ή βελούδινο, το bralette χαρίζει την άνεση και τη στήριξη ενός σουτιέν, με το στυλ και την εμφάνιση ενός μοντέρνου τοπ.

Αυτοκόλλητα σουτιέν: Έφτασε η ώρα να φορέσετε ένα εξώπλατο φόρεμα ή με άνοιγμα στον θώρακα; Τα cups/σουτιέν σιλικόνης χρησιμοποιούνται σαν αυτοκόλλητα πάνω στο στήθος, χαρίζοντας την κατάλληλη κάλυψη και στήριξη, χωρίς τιράντες ή λουράκια

Σουτιέν εγκυμοσύνης: Κατά την εγκυμοσύνη το στήθος με την παραγωγή του μητρικού γάλακτος θα αρχίσει σταδιακά να αυξάνεται. Για την απότομη αυτή αύξηση του στήθους θα χρειαστείτε ένα σουτιέν για μεγάλο στήθος για να στηρίξετε την πλάτη και τους μαστούς.  Κατά τον θηλασμό επιλέξτε τα ειδικά στηθόδεσμα που αγκαλιάζουν το στήθος χωρίς να ασκούν πίεση. Επιπλέον, διαθέτουν άνοιγμα και κλείσιμο στην περιοχή του μαστού για ευκολότερη επαφή του μωρού με το στήθος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ