Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε 16χρονο


Συνελήφθη ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο οδηγό αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη

Ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κρατείται με εντολή εισαγγελέα και την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο 16χρονος πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Μοναστηριού στη Θεσσαλονίκη, περίπου στη 01:00 και αφού έβαλε βενζίνη 20 ευρώ έφυγε δίχως να πληρώσει. Αμέσως έγινε καταγγελία στους αστυνομικούς και το όχημα εντοπίστηκε από το περιπολικό στη Συμμαχική Οδό. Έπειτα από καταδίωξη ο 16χρονος, αφού δεν σταμάτησε την πορεία του στα σήματα των αστυνομικών, επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό και στην προσπάθειά του αυτή προσέκρουσε σε τοίχο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 16χρονος επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό τέσσερις φορές και στην καταδίωξη πήρε μέρος και η ομάδα ΔΙΑΣ. Μάλιστα, ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πυροβόλησε τέσσερις φορές για να ακινητοποιήσει το αμάξι, με αποτέλεσμα μια σφαίρα να τον πετύχει στο κεφάλι.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται στην εντατική στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο έπειτα από πολύωρη επέμβαση και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ