Καιρός: Νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές στα δυτικά – Έως τους 18 βαθμούς η θερμοκρασία


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα Τρίτη (6/12) θα επικρατήσουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν πιθανώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς κατά τόπους να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια έως τους 11 με 14 βαθμούς, στα δυτικά και νότια τους 17 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην πρωτεύουσα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. (Αρναούτογλου: Η αναλογική εκτίμηση του καιρού για τον Δεκέμβρη).

Στη συμπρωτεύουσα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αναλυτικά σε όλη την Ελλάδα

ΑΤΤΙΚΗ- Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ – Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική και κεντρική και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ – Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια, όπου είναι πιθανό μέχρι το απόγευμα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα βόρεια τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ –  Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ