350.000 ευρώ πρόστιμα σε μαγαζιά στη βόρεια Ελλάδα για «μαϊμού» ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ αυτοκινήτων


«Καμπάνες» συνολικού ύψους 350.000 ευρώ επέβαλε η Διυπηρεασιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), μετά από ελέγχους για παρεμπόριο και προϊόντων «μαϊμού» σε καταστήματα και αποθήκες χονδρικής πώλησης στη Βόρεια Ελλάδα. (Πάτρα: Πώς πιάστηκε στην «φάκα» η 26χρονη απατεώνισσα με το σκυλάκι που ζούσε στη χλιδή σε ξενοδοχεία και δεν πλήρωνε).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022 στελέχη της ΔΙΜΕΑ, σε συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛΥΤ) Θεσσαλονίκης, την ΑΑΔΕ και την ΕΛΑΣ, διηνήργησαν ελέγχους σε καταστήματα και αποθήκες χονδρικής πώλησης στη Βόρεια Ελλάδα, σε συνέχεια των ελέγχων που πραγματοποίησε η υπηρεσία το προηγούμενο διάστημα και μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών της υπηρεσίας, αλλά και των συνεργαζόμενων με αυτήν υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε:

Έδεσσα: Εντοπίστηκαν δύο καταστήματα πώλησης απομιμητικών αγαθών, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 7.016 τεμάχια (είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, σημάτων μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 50.000 ευρώ.

Κατερίνη: Εντοπίστηκαν δύο επιχειρήσεις με αποθήκες, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 13.300 τεμάχια απομιμητικών ειδών (είδη ένδυσης, υπόδησης, τσάντες, αξεσουάρ, σημάτων μεγάλων αθλητικών και λοιπών διεθνών επιχειρήσεων) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε μία επιχείρηση, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 9.835 τεμάχια απομιμητικών μπρελόκ και διαφορά αξεσουάρ για αυτοκίνητα και επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 100.000 ευρώ.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ