Εύα Καϊλή: Με τσάντα γεμάτη χρήματα βρέθηκε και ο πατέρας της


Συνεχείς αποκαλύψεις για την υπόθεση δωροδοκίας της Εύας Καϊλή από το Κατάρ

Βρέθηκε και ο πατέρας της Εύας Καϊλή να έχει στην κατοχή του τσάντα με μετρήτα. Νέα στοιχεία προκύπτουν συνεχώς για την υπόθεση δωροδοκίας Ευρωβουλευτών από το Κατάρ.

Με μια τσάντα γεμάτη χρήματα και έτοιμος να αποχωρήσει εντοπίστηκε και ο πατέρας της Εύας Καϊλή, όπως μεταδίδει η βελγική ιστοσελίδα ενημέρωσης L’Echo. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο πατέρας της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού προσήχθη και ο ίδιος και ανακρίνεται.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, που μεταδίδει επίσης ότι βρέθηκαν τσάντες με μετρητά στο σπίτι της Εύας Καϊλή, ο πατέρας της εντοπίστηκε με χαρτοφύλακα γεμάτο με χρήματα, έτοιμος να αναχωρήσει. Κατά την ίδια πηγή, είχε ενημερωθεί από συνεργάτες του για τα όσα συνέβαιναν.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι εκτός από τον σύντροφο της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού που συνελήφθη, πολύ στενό συγγενικό της πρόσωπο εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς «πιάστηκε» επ’ αυτοφόρω με σακούλα χρημάτων. Σύμφωνα με την βελγική L’Echo το πρόσωπο αυτό είναι ο πατέρας της Εύας Καϊλή.

Σακούλες με χρήματα εντοπίστηκαν και στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν οι βελγικές αρχές. Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, είχαμε αναφέρει ότι στην κατοχή της Εύας Καϊλή είχε βρεθεί μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όλο το χρονικό της υπόθεσης

Σοκαρισμένη παραμένει η ελληνική αλλά και η ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή μετά από την προσαγωγή της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού.

Η είδηση έγινε γνωστή χθες Παρασκευή, με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων να σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας για δωροδοκία ευρωβουλευτών από κράτος του Περσικού Κόλπου, ένας από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει τεθεί υπό κράτηση για ανάκριση. Αυτό ανέφεραν το περιοδικό Knack και η εφημερίδα Le Soir και επιβεβαιώνεται από το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή η οποία διεγράφη τόσο από την ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών όσο και από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το Belga, στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του αναφέρει ότι η Εύα Καϊλή είναι από φέτος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται οι σχέσεις με τη Μέση Ανατολή. Προσθέτει ότι ο σύντροφος της κ. Καϊλή Φ.Γ. – κοινοβουλευτικός βοηθός στο S&D – ανακρίθηκε ήδη την Παρασκευή, σύμφωνα με τα δύο μέσα ενημέρωσης. Εργαζόταν για τον Ιταλό ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι και δραστηριοποιείται επίσης στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Fight Impunity. Έρευνες έγιναν εκεί και στο σπίτι του Παντζέρι. Στο σπίτι του κατασχέθηκαν σχεδόν 500.000 ευρώ μετρητά.

Η έρευνα των βελγικών αρχών αφορά σε ευρύτερο κύκλο ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» .

Οι δύο τελευταίοι συλληφθέντες φέρεται να είναι ο λομπίστας και συνδικαλιστής Λούκα Βισεντίνι. Ο Βισεντίνι εξελέγη γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), με 200 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως, μόλις τον Νοέμβριο.

Οι συλλήψεις αποτελούν μέρος έρευνας για δωροδοκία από κράτος του Κόλπου. Νωρίτερα την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν 16 έρευνες στους δήμους του Ιξέλ, του Σκαρμπέκ, του Κράαινεμ, του Φορέτ και των Βρυξελλών.

«Οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας υποπτεύονται εδώ και αρκετούς μήνες ότι χώρα του Περσικού Κόλπου προσπαθεί να επηρεάσει την οικονομική και πολιτική λήψη αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το έκαναν πληρώνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά ή προσφέροντας μεγάλα δώρα σε τρίτους με σημαντική πολιτική ή στρατηγική θέση εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», δήλωσε νωρίτερα σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ