Λονδίνο: Χάος στα αεροδρόμια με ακυρώσεις πτήσεων λόγω σφοδρών χιονοπτώσεων – Τι δήλωσαν οι εταιρίες


Την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν για φέτος τα χιόνια στο Λονδίνο προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στα αεροδρόμια. Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ όλες οι πτήσεις έχουν ανασταλεί, αφού αναγκάστηκε να κλείσει τον αεροδιάδρομο, ενώ το Χίθροου και το Γκάτγουικ επίσης ακύρωσαν ή καθυστέρησαν πτήσεις, λόγω του σφοδρού χιονιά. (Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα του Καρόλου – Η φωτογραφία έκπληξη)

Τα δρομολόγια των τρένων παρουσιάζουν επίσης καθυστερήσεις, ενώ οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί στους δρόμους, αφού πολλά ατυχήματα έχουν ήδη συμβεί στον αυτοκινητόδρομο. Η Σκωτία, το Λονδίνο και η νοτιοδυτική Αγγλία παραμένουν σε κίτρινο συναγερμό λόγω της κακοκαιρίας, αναφέρει το BBC.

Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις

Ο μοναδικός διάδρομός του Στάνστεντ έκλεισε από το βράδυ της Κυριακής για να μπορέσει να γίνει εκκαθάριση του χιονιού και όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν. «Οι καθυστερήσεις στις πτήσεις σημειώθηκαν νωρίτερα λόγω της αποπάγωσης του αεροσκάφους, κάτι που αποτελεί ευθύνη του εδάφους και η ασφάλεια των αεροσκαφών και των επιβατών είναι πρωταρχικής σημασίας», πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος.

Συνιστάται στους επιβάτες να επικοινωνούν με την αεροπορική τους εταιρεία για την τρέχουσα κατάσταση των πτήσεων τους. Την ίδια ώρα, περισσότερες από 50 πτήσεις ακυρώθηκαν στο Χίθροου την Κυριακή, αφού η παγωμένη ομίχλη είχε ως αποτέλεσμα περιορισμούς στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στον αριθμό των αεροσκαφών που μπορούσαν να προσγειωθούν και να αναχωρήσουν ανά ώρα.

Το αεροδρόμιο είπε ότι προτεραιότητά του είναι η ασφάλεια των επιβατών, τους οποίους προσπαθεί να μεταφέρει στους προορισμούς τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα. «Προτρέπουμε τους επιβάτες να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους με την αεροπορική τους εταιρεία για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες», είπε μια εκπρόσωπος.

Μεγάλες καθυστερήσεις

Η British Airways ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της και επιστρέφει ή κάνει εκ νέου κράτηση σε οποιονδήποτε η πτήση του είχε ακυρωθεί και παρέχει αναψυκτικά και κουπόνια ξενοδοχείου όπου χρειαζόταν.

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ έκλεισε προσωρινά έναν από τους διαδρόμους του το απόγευμα της Κυριακής λόγω απρόβλεπτου χιονιού και τον άνοιξε ξανά στις 20:00 όταν οι συνθήκες ήταν πιο ασφαλείς. Ορισμένες πτήσεις καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν, ενώ έγινε εκτροπή άλλων σε άλλα αεροδρόμια.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου Λούτον του Λονδίνου προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξουν ακυρώσεις στις πτήσεις και συμβούλεψε επίσης τους επιβάτες να αφήσουν επιπλέον χρόνο όταν ταξιδεύουν στο αεροδρόμιο.

Προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για έντονα καιρικά φαινόμενα

Η σφοδρή χιονόπτωση προκάλεσε σειρά τροχαίων ατυχημάτων την Κυριακή, καθώς πολλοί οδηγοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες. Η ΑΑ συνέστησε στους οδηγούς να προσαρμόσουν την οδήγησή τους στις συνθήκες παγετού για σήμερα Δευτέρας (12/12).

«Σε ένα παγωμένο πρωινό, κίνδυνοι όπως ο μαύρος πάγος μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόροι εάν δεν προσαρμόσετε την ταχύτητα και το στυλ οδήγησης σας σε πιο κρύο καιρό», δήλωσε ο Sean Sidley του AA και προέτρεψε τους οδηγούς να κρατάνε μεγάλη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα.

Τα τρένα στα West Midlands επλήγησαν επίσης από καθυστερήσεις.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι η προειδοποίησή της για έντονα καιρικά φαινόμενα θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας.

Δείτε βίντεο του Λονδίνου με χιόνια

https://youtu.be/5NQ4x7mZBrE


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ