Ελληνικό: Εντός του 2023 οι πρώτοι όροφοι του Marina Tower


Μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να έχουν κατασκευαστεί οι πρώτοι όροφοι του Marina Tower, του ουρανοξύστη που θα δεσπόζει στο έργο του Ελληνικού.

Αυτό αποκάλυψε ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, τονίζοντας πως ήδη τα έργα έχουν ξεκινήσει με την τοποθέτηση δύο πασάλων μήκους 55 μέτρων που θα επιτρέψουν τη θεμελίωση του οικοδομήματος.

Η σχετική διαδικασία της θεμελίωσης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του Μαϊου, ενώ οι πρώτοι όροφοι του Marina Tower αναμένεται να «ξεπροβάλουν» στο χώρο του Ελληνικού μέχρι τα Χριστούγεννα του 2023.

Ταυτόχρονα, όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου, πέρα από τα έργα που ήδη «τρέχουν» στο Ελληνικό, μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να προκηρυχθούν εργασίες συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται ο διαγωνισμός για το εμπορικό κέντρο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, ο προϋπολογισμός του οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 400 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, μέχρι το Μάιο του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για το παράκτιο εμπορικό κέντρο, το Riviera Galleria το οποίο έχει προϋπολογισμό της τάξης των 130 εκατ. ευρώ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2025.

Παράλληλα, μέσα στο Φεβρουάριο του 2023 αναμένεται η ανακοίνωση του αναδόχου ο οποίος και θα αναλάβει την υλοποίηση της πρώτης φάσης ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πάρκου, ένα έργο με προϋπολογισμό της τάξης των 250 εκατ. ευρώ με στόχο τη δημιουργία ενός πόλου πρασίνου 2.000 στρεμμάτων στα νότια προάστια.

Αντίστοιχα, το πρώτο τρίμηνο του 2023 αναμένεται και η εκκίνηση της συμφωνίας με τον όμιλο ΤΕΜΕΣ συμφερόντων του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, που αφορά στη δημιουργία δύο πεντάστερων παραθεριστικών μονάδων.

Παράλληλα, επίσης μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2023 αναμένονται εξελίξεις στο διαγωνισμό για την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου. Ήδη οι προσφορές βρίσκονται στα χέρια της Lamda Development και ο ανάδοχος καλείται να έχει ολοκληρώσει το έργο μέχρι το τέλος του 2024. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι πέραν των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ελληνικού, η Lamda Development επενδύει περίπου 20 εκατ. ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις στην υπόλοιπη Αττική, αποδεικνύοντας ότι «τα οφέλη της ανάπλασης του Ελληνικού απλώνονται σε κάθε γωνιά της Αττικής», όπως τόνισε σχολίασε ο Οδυσσέας Αθανασίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ