Γλυκιά κολοκυθόπιτα στριφτή


Υλικά

2 κούπες και 1/4 πολτός κολοκύθας (550 γρ)
μισή κούπα ζάχαρη (100 γρ η 60 γρ για πιο άγλυκη)
2 κ.σ φρυγανιά
ενάμιση κ.γ κανέλα
1 βανίλια
1/4 κ.γ σκόνη γαρίφαλο
1/4 κούπας καρύδια

450 γρ φύλλα κρούστας
αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα

Τρίβουμε την κολοκύθα και την σοτάρουμε σε λίγο λάδι,για μισή ώρα μέχρι να πιει τα υγρά της
Αφήνουμε να κρυώσει
Ανακατεύουμε την κολοκύθα με την ζάχαρη,το την φρυγανιά,την κανέλα,το γαρίφαλο,την βανίλια και το καρύδι
Ανά 2 φύλλα,βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη των φύλλων λαδώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό
Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει το στριφτάρι βάζοντας τα φύλλα κυλινδρικά γύρω γύρω
Αλείφουμε με το λάδι,βρέχουμε με λίγο νερό την πίτα και ψήνουμε στους 175 C για 40 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσει
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ