Ανακουφιστική φροντίδα: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την καρδιά με SMS


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την ανακουφιστική φροντίδα, πρόκειται άμεσα να ξεκινήσει άμεσα η δράση της αποστολής SMS για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την καρδιά σε άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών. Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου “Σπύρος Δοξιάδης”, οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους, έτσι ώστε να προβούν σε εξετάσεις για την καρδιαγγειακή τους υγεία.

Έχει θεσπιστεί Εθνικό Πρόγραμμα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών κινδύνων με βάση το νομοσχέδιο. Η δράση αφορά στη διενέργεια προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και την καταγραφή συγκεκριμένων παραμέτρων του προφίλ του εκάστοτε εξεταζόμενου πολίτη. Είναι μια πρωτοποριακή δράση, με εκατομμύρια παραλήπτες.

Aπευθύνεται σε Έλληνες πολίτες και πολίτες λοιπών χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελληνική Επικράτεια, ηλικίας τριάντα (30) έως εβδομήντα (70) ετών που διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), και αποσκοπεί αφενός στη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και αφετέρου στη συλλογή πληθυσμιακών δεδομένων.

Πώς θα κάνετε δωρεάν εξετάσεις;

  • Οι δικαιούχοι που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν το άυλο παραπεμπτικό για τις δωρεάν εξετάσεις με μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Με το άυλο παραπεμπτικό μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
  • Όσοι δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να ζητήσουν κατά την επίσκεψη τους σε ιατρό ή μονάδα υγείας την οποία θα επισκεφθούν να τους εκδώσει το σχετικό παραπεμπτικό και στη συνέχεια, να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ