Ερντογάν: Η Ελλάδα συμπεριφέρεται φασιστικά στους πρόσφυγες – Στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Αιγαίο


Συνεχίζει απτόητη η Τουρκία την προσπάθεια να παρουσιάσει τη χώρα μας ως παραβάτη, την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν – επίσημος διακινητής ψυχών – προωθεί βάρκες με ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο και τον Έβρο.

Μέσω του ίδιου του προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας με αφορμή την προσφυγική κρίση.

Μιλώντας στη Διάσκεψη Συνταγματικής Δικαιοσύνης του Ισλαμικού Κόσμου, ο Ταγίπ Ερντογάν άφησε αιχμές -μεταξύ άλλων- για το τείχος στον Έβρο, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αυτό «φασιστικό». Ναι, ο Ερντογάν μιλά για φασισμό. Ο Ταγίπ Ερντογάν!

«Αντί να βρεθεί λύση στην κρίση, έκλεισαν τους μετανάστες πίσω από συρματοπλέγματα. Παρακολουθούμε με αηδία ότι όσοι δεν λαμβάνουν υπόψη τους καταπιεσμένους έξω από τα σύνορά τους, επιδεικνύουν τα πιο πρωτόγονα αντανακλαστικά φασισμού όταν πρόκειται για τη δική τους ασφάλεια και ευημερία… Το προϊόν της νοσηρής αντίληψης απέναντι στους μουσουλμάνους και οι αρνητικές επιπτώσεις των κυμάτων μίσους συνεχίζονται σήμερα δίπλα μας» είπε, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει φτάσει σε επίπεδο κτηνωδίας απέναντι στους πρόσφυγες, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «στρατόπεδα συγκέντρωσης» τους καταυλισμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

«Πέρα από μερικές καταδικαστικές δηλώσεις, δεν έχουμε δει καμία προσπάθεια να αποτραπεί αυτή η σκληρότητα και να προστατευτούν τα δικαιώματα των καταπιεσμένων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των γυναικών. Είμαστε όλοι βαθιά θλιμμένοι από τη συνεχιζόμενη αδιαφορία μπροστά στις εικόνες ντροπής που συναντάμε στις προσφυγικές δομές, που θυμίζουν στρατόπεδα στα σύνορα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ